Breadcrumbs

Srijeda, 04 Travanj 2012 13:44

Ronko: davanja za socijalne programe povećana 2,5 puta

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

KORISNICIMA SOCIJALNOG PROGRAMA GRAD POŽEGA PRIPREMIO POKLON BONOVE ZA USKSRNE BLAGDANE  -

POŽEGA – Grad Požega kao socijalno osjetljiv grad, posebice u ovim sve težim vremenima i za predstojeće uskrsne blagdane pripremio je poklon bonove za sve korisnike socijalnog programa.

P4058302- Naša želja je kao i svake godine da što ljepše i ugodnije proslave nadolazeći blagdan Uskrsa, i tako nam je želja da onima koji se nalaze u težoj materijalnoj situaciji, koji se nalaze u neimaštini pomognemo da i oni radosno dočekaju Uskrs. Podijeli ćemo 200 bonova u vrijednosti 300 kuna – rekao je gradonačelnik Zdravko Ronko, te dodao da je zapravo potreba u socijalnom programu iz dana u dan sve veća.

P4058312- Ove godine je daleko veći pritisak, nego u prošloj godini, posebno u prva tri mjeseca imamo zahtjeva za pomoći za 2,5 puta više. Vjerujem da ćemo očekivanim pokretanjem kotača zamašnjaka i da ćemo iduću godinu i idući Uskrs dočekati u boljem ozračju, sa više radnih mjesta i sa manje onih koji su prinuđeni koristiti socijalni program pomoći koji grad Požega ima na razini 4 milijuna kuna. Nisu to samo poklon bonovi povodom Božića i Uskrsa, nego imamo i plaćanje režijskih troškova, jednokratnih pomoći, ogrjeva, pomoći za liječenje, sahrane i dr. Naš program čvrsto je određen i u pravcu da umirovljenici koji primaju mirovine manje od 1.200 kn mogu ostvariti dodatak na mirovinu, besplatnog gradskog prijevoza za sve umirovljenike i sve osobe starije od 65 godina. Taj program ćemo održati i ove godine jer smo takovu financijsku konstrukciju odradili – istakao je gradonačelnik Ronko, te svim svojim sugrađanima zaželio sretan uskrs, što više radnih mjesta i manje korisnika socijalne pomoći. – Cilj nam je ne da smanjujemo program socijalne pomoći nego ga disperzirati prema korisnicima iznad socijalnog minimuma. Ove godine taj cilj će biti nešto teže doseći jer je veći pritisak na zadovoljavanje onih osnovnih egzistencijalnih potreba naših sugrađana.