Banner 750x94 panonika

HOE WebBanneri 750x250

Breadcrumbs

Ponedjeljak, 02 Travanj 2012 21:51

Sačuvati uspomenu na njihovu žrtvu

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

SPOMEN PLOČA ZA POGINULE BRANITELJE JASNI JAKOVLJEVIĆ I NIKOLI BLAGOJEVIĆU   -

KUZMICA - Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, ogranak Pleternica organizirala je prigodnu svečanost na kojoj je otkrivena spomen ploča poginulim braniteljima Jasni Jakovljević i Nikoli Blagojeviću.

P4018083Spomen ploču koja je postavljena na područnoj školi u Kuzmici koju su pohađali Jasna i Nikola, otkrili su roditelji poginulih branitelja zajedno s predsjednikom podružnice Zvonkom Polićem.

- Naša udruga na ovaj način želi sačuvati uspomenu na njih i njihovu žrtvu u Domovinskom ratu. Na žalost  punih je 21. godina prošla od tog krvavog Uskrsa i još uvijek na ovaj način nastojimo očuvati sjećanja  na poginule branitelje. Naša je udruga i prije dvije godine u Frkljevcima postavila spomen ploču također u znak sjećanja na dvoje poginulih branitelja, a lani smo u pleterničkoj školi postavili pano  sa fotografijama 27-ero poginulih i preminulih branitelja s područja grada Pleternice - rekao je Polić podsjećajući kako su i Nikola i Jasna svojedobno pohađali područnu školu u Kuzmici te da se s njezinim postavljanjem i oni najmlađi koji sada pohađaju školu u Kuzmici mogu bolje upoznati sa suvremenom hrvatskom poviješću i Domovinskim ratom.

P4018088Okupljene je pozdravio i voditelj Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Požeško-slavonske županije Krešimir Pavelić. - Ovim činom i sjećanjem i danas pokazujemo da nismo zaboravili njihovu žrtvu i da smo zajedno s njihovim obiteljima -rekao je Pavelić. S prigodnim riječima nazočnima su se obratili  Ferdinand Troha, zamjenik župana za društvene djelatnosti te gradonačelnik grada Pleternice Franjo Lucić. Prigodan su program izveli učenici područne škole u Kuzmici.

(V.Re.)