Breadcrumbs

Četvrtak, 29 Ožujak 2012 12:23

Za Uskrs građanima prometnice vrijedne 27 milijuna kuna

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

ZAVRŠENI RADOVI NA IZGRADNJI CESTOVNE INFRASTRUKTURE GRADA PLETERNICE  -

GRAD PLETERNICA NEMA VIŠE NEASFALTIRANIH ULICA A PRIKLJUČAK NA VODOVODNU I KANALIZACIJSKU MREŽU OSIGURAN JE SVIM STANOVNICIMA

PLETERNICA - Radovi na modernizaciji državne ceste D-38  koji se izvode u Pleternici u ulici Josipa bana Jelačića u dužini od  2.300 metara privode se kraju i ta bi prometnica trebala biti otvorena tjedan dana pred Uskrs. Najavio je to na konferenciji za novinare gradonačelnik grada Pleternice Franjo Lucić dodajući kako se kraju provode i radovi u Vinogradskoj ulici, te ulici Kralja Zvonimira u Pleternici.

P3287836U sklopu modernizacije državne prometnice izvršeni su mnogi zahtjevni radovi. Tako je napravljena odvodnja oborinskih voda koje su plavile pojedina kućanstva, a postavljene su i nove podzemne instalacije za vodovodnu, kanalizacijsku i plinsku mrežu, nogostupi s rubnjacima s obje strane prometnice, te nova javna rasvjeta, te moderna prometnica širine 6,25 metara s rubnjacimna.

- S ovim radovima mi u Pleternici zapravo završavamo skoro 98 posto izgradnje kanalizacijske mreže. Upravo je to bio veliki problem stanovnicima ulice koji su ujedno imali problema s oborinskim vodama. Uz to ova će kapitalna investicija na modernizaciji  državne ceste ne samo umnogome podići standard življenja stanovnicima ulice Josipa bana Jelačića, već će i povećati prometnu sigurnost i Pleterničana i svih sudionika u prometu koji se kreću ovim najprometnijim pravcem - rekao je Lucić dodajući kako će i sa skorašnjim završetkom radova u Vinogradskoj  ulici dugoj 1.200 metara tamošnji stanovnici dobiti i prekrasnu šetnicu s mjestima za odmor i klupama. Uz to ta će županijska cesta ujedno biti i jedan novi i dobar alternativni pravac prema Požegi. U toj je ulici ujedno i uređen potok Dol koji je godinama stvarao probleme tamošnjim stanovnicima. Samo za te je radove bilo osigurano preko dva milijuna kuna.

P3287850- Među ulicama koje su zbog modernizacije ceste poprimile ljepši izgled je i Ulica Kralja Zvonimira od raskrižja do prijelaza preko pruge. Uz nove nogostupe s obje strane napravljena je i odvodnja oborinskih voda. Ukupna vrijednost ovog posla bila je 2,3 milijuna kuna – istakao je dalje Lucić.

Antonija Jozić, zamjenica gradonačelnika na konferenciji za novinare podsjetila je na važnost tih kapitalnih investicija koje će umnogome poboljšati život stanovnicima Pleternice, koja više nema neasfaltirane ulice, gdje svi stanovnici imaju priključak na vodovodnu mrežu, a uskoro će biti postignuta i stopostotna pokrivenost kanalizacijskom mrežom.

Uz Hrvatske ceste radove financiraju, Hrvatske vode, Županijska uprava za ceste, grad Pleternica, te komunalna tvrtka Tekija". U modernizaciju prometnica u Pleterničkom kraju koje su upravo završavaju ovih dana ukupno je uloženo oko 27 milijuna kuna. - To je pravi poklon građanima Pleternice za blagdan Uskrsa – dodao je gradonačelnik Lucić.

(V.Re. i V. Pr.)