Breadcrumbs

Ponedjeljak, 13 Veljača 2012 19:35

Uz socijalu, sportaši i branitelji

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

NOVI SNIJEG NA POŽEŠKIM ULICAMA ČISTILI   -

POŽEGA – Nove količine snijega koje su preko prošlog vikenda napadale u gradu Požegi, već u ponedjeljak dopodne čistili su uz komunalne službe ponovno i korisnici socijalne pomoći grada Požege koji su u fizičkoj snazi. Osim javnih površina oni su pomagali i u čišćenju nemoćnim stanovnicima koji su se javili za pomoć u gradske službe, njih oko 20 domaćinstava zatražilo je pomoć u čišćenju snijega.

Ovoga puta na akciju čišćenja snijega uključili su se požeški sportaši, nogometaši, rukometaši, košarkaši, džudaši i dr. – Ovo je prvi puta i zanimljivo je, a da se i mi sportaši na neki način odužimo gradu koji nas financijski pomaže. Iz Slavonije došlo nas je sedam, a čistili smo i naše igralište – istakao je kapetan seniora NK Slavonije Nevio Berdi. – Iz NK Požega došlo nas je desetak, a pošto smo mi uglavnom mladi igrači ostali su još u školi. Ako bude trebalo uključit ćemo se i sutra u akciju čišćenja snijega – rekao je dopredsjednik NK Požega i kapetan Jurica Bešlić.

P2144687U akciju čišćenja snijega na gradskim ulicama uključili su se i branitelji Domovinskog rata u organizaciji Koordinacije braniteljskih udruga. – Mi  smo se i sada organizirali kao i u ratu, da na taj način pokažemo gradu da smo s građanima. Vidjeli smo da se i naš  ministar uključio u akciju čišćenja, smatramo to najnormalnijim što smo činili nekada a i danas. Na današnju akciju uključilo se tridesetak branitelja, jer smo to organizirali u toku jučerašnjeg popodneva – rekao je predsjednik Koordinacije udruga branitelja Krešimir Pavelić.

P2144690- Mi smo se po pitanju snijega i čišćenja organizirali prije desetak godina. Organiziramo se svako ljeto i pripremimo sve što je potrebno. Naše prometnice su čiste, čisti su nogostupi, parkirališta, trgovi, zahvaljujući prije svega našim građanima koji su se odazvali našem pozivu. Oni koji ne mogu javljaju se da im se pomogne. Uz osobe koje su korisnici socijalnog programa grada a u fizičkoj su snazi ponovno su se odazvali, a uz njih ovo jutro javili su se i sportaši grada Požege i branitelji, veterani i dragovoljci Domovinskog rata. Oni će svi dobiti lopate i sol za posipanje, i ovako zajednički napravit ćemo puno za naš grad – istakao je požeški gradonačelnik Zdravko Ronko, koji je s ponosom istakao da se u proteklih desetak dana otkako traju snježne padavine na području grada nije ozlijeđen niti jedan građanin.