Breadcrumbs

Nedjelja, 12 Veljača 2012 18:12

Obilaze stanovnike podpapučkih sela

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

DJELATNICI " PROGRAMA POMOĆ U KUĆI" OPĆINE VELIKA  -

VELIKA - Djelatnici " Programa pomoć u kući " iz preventivnih razloga obilaze desetak stanovnika nekih podpapučkih sela. Svojim vozilom probili su se do Gornjih Vrhovaca, Ozdakovca, Milivojevcima, Smoljanovaca, Markovca i Nježića. Pristup svim selima očišćen je od snijega kojega je oko 40-50 cm. Svima se dostavlja hrana i voda, čiste se ulazi od snijega, a medicinska sestra mjeri tlak i dostavlja potrebne lijekove.

snijegaProgram „Pomoć u kući“ koji se provodi na području Općine Velika u sklopu kojega su obuhvaćena 24 naselja. Zaposleno je 12 osoba i to 8 geronto domaćica, jedna medicinska sestra, 2 pomoćna radnika i voditelj.
- Projekt je na području naše općine jako dobro prihvaćen od samoga početka. Danas možemo slobodno reći da smo nakon više od dvije godine postali dio tih staračkih domaćinstava koja obilazimo i o njima skrbimo. Imamo ukupno 204 korisnika. U ova hladna zimska vremena najvažnije se probiti do podpapučkih sela u kojima ima jedan ili par stanovnika a to djelatnici uspijevaju svaki dan, te pomažu tim domaćinstvima – istakao je voditelj Stanko Raguž.