Petak, 20 Rujan 2013 08:45

Hoće li gradska uprava ustrajati i dalje u službi tiranije i bezakonja?

Ocijeni sadržaj
(18 glasova)

OTVORENO PISMO GRADONAČELNIKU POŽEGE, GOSPODINU VEDRANU NEFEROVIĆU - 

Upućujem Vam ovo otvoreno pismo kao prosvjed na rad Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje Grada Požege. On se odnosi na rad pročelnice te službe, arhitektice Jasminke Vodinelić.

Kada je u pitanju predmet koji ću Vam ovdje iznijeti navedena pročelnica svojim radom srozala je ugled Ureda kojim rukovodi do nepodnošljivosti. U konkretnom slučaju njen rad u rješavanju moga upravnog predmeta odvija se prema naputku i zahtjevima  bivšeg gradonačelnika Zdravka Ronka. On je ovim putem vršio posljednjih osam godina moj progon i šikaniranje, pa je s toga ciljana zloća u rješavanju predmeta, može se reći, imala institucionalni karakter.

Ono što zabrinjava to je činjenica, o čemu ću Vam iznijeti dokaze, da pročelnica Vodinelić nastavlja sa takovim radom i danas, ne respektirajući okolnosti da je došlo do promijene gradskih vlasti, nadamo se na bolje, pa tako i Vašim izborom za gradonačelnika Požege.

Deprimirajući rad pročelnice Vodinelićkiosk

U najkraćem navodim ono  deprimirajuće u radu navedene pročelnice, što nalaže učinkovito postupanje, i to: u 7. mj. 2005.g. odbijen je moj zahtjev za produženjem jednogodišnjeg korištenja javne površine na početku Cehovske ulice za postavljenu pokretnu napravu putem koje sam vršio prodaju tiska, duhana i td. Postao sam problem bivšem gradonačelniku onoga trenutka kada sam poslovno nadjačao obližnju prodavaonicu Tisak, koja je do tada najbolje poslovala u gradu Požegi. Tada je gradonačelnik Ronko dobio zamolbu/naredbu od onog kruga ljudi koji su ga 2002. g. doveli na vlast, da me ukloni sa tog prodajnog mjesta, što je isti putem svojih službi učinio nasilnim putem narednog mjeseca.

Od tada, ali na žalost još i danas sa pročelnicom Vodinelić vodim upravnu borbu za ostvarenje svojih prava, mada je kraj te birokratske ujdurme i progona pravno (sudski) okončan još 2009.g. s dvjema presudama Upravnog suda RH u kojima je ustvrđeno da je po jednoj presudi, a) moja pokretna naprava uklonjena sa javne površine nezakonito, a po drugoj presudi, b) da nije bilo pravnog osnova da mi se ne produži korištenje javne površine na rok od još godinu dana po podnesenom zahtjevu.

 U 8 godina izdano 8 rješenja, i sva pala u vodu

Bivši gradonačelnik Zdravko Ronko nakon spomenutih presuda ne posustaje pa nastavlja sa pravnim spletkama i podvalama posredstvom pročelnice Vodinelić, i to samo u pravcu da mi se višekratno odbija izdati navedeno odobrenje korištenja javne površine. Zbog toga danas imamo jednu žalosnu i poražavajuću činjenicu za Upravni odjel za komunalne djelatnosti da mi je tokom punih osam godina u ovome predmetu od strane ovog Ureda izdano osam negativnih rješenja, koja su sva prošla kroz ruke pročelnice, a sva su poništena su od strane II-stepenog organa i Suda. Kod ovoga je bitno istaći da je pet od ovih osam poništavajućih rješenja doneseno na bazi sudskih tužbi, odnosno pet presuda Upravnog suda Republike Hrvatske riješenih u moju korist.  

 Ono što je posebno važno za Vas kao novoizabranog gradonačelnika, pročelnica Jasminka Vodinelić donijela je 17.07. 2013., dakle, u vrijeme kada ste Vi preuzeli funkciju gradonačelnika Požege, i osmo za mene negativno rješenje. To rješenje je upravni akt u vezi sa sudskom presudom od 29. svibnja 2013. kojom je poništeno prethodno rješenje ove pročelnice.

       Nadam se da će to osmo rješenje na koje sam podnio žalbu biti poništeno od strane pročelnice II-stepenog županijskog organa Branke Kube, i da neću morati i po šesti puta podnositi sudsku tužbu u jednom te istom jednostavnom upravnom predmetu koji se odnosi na korištenje 1,5 m² javne površine (naravno, županijska  pročelnica Branka Kuba u ovom predmetu do sada je radila  kao produžena ruka Zdravka Ronka).

Pročelnica Vodinelić nema više snage za izmišljanja 

 U nastavku Vam podastirem dokaze da je pročelnica Jasminka Vodinelić iscrpila sve razloge koje je tokom godina fabricirala kako bi mi svojim rješenjima odbijala mogućnost korištenja javne površine, dakako, posljedično zaprečavala rad, odnosno  osiguranje kakve-takve životne egzistencije.

Danas ova pročelnica pribjegava stupidnim rješenjima i podvalama. Ona to čini na posebno bezobrazan, bezobziran i ponižavajući način, kako za mene tako i za  pravni poredak Republike Hrvatske.

U ovom svom najnovijem rješenju od 17. 07. 2013. pročelnica u cijelosti ponavlja one razloge za odbijanjem produžetka korištenja javne površine, koje je navela i u prethodnom rješenju, poništenom od strane Upravnog suda. Ono što konsternira, ova pročelnica je doslovno sa točkom i zarezom prepisala cijeli tekst obrazloženja prethodnog  rješenja, ugrađujući ga u novo rješenje (u prilogu oba rješenja). Okvirno, prepisane su dvije stranice obrazloženja. To se čini iz nužde jer su do sada svi navodni razlozi za odbijanje tokom ovog nazovi upravnog postupka, iscrpljeni, i kao takovi pobijeni, pa se sada ide u daljnji postupak sa onim što je Sud već jedanput presudio. I to se čini još na ovako nizak i bagatelizirajući način, prepisivanjem teksta poništenog upravno-pravnog sadržaja. 

Ovo vjerojatno nigdje i nikada nije zabilježeno. Ovakav rad dobro oslikava rad gradske uprave za vrijeme vladavine gradonačelnika Zdravka Ronka. Nadam se da ćete na ovu zloću i činovničko bezumlje, u skladu sa Zakonom, znati odgovoriti, posebno iz razloga što je ovo posljednje rješenje doneseno za vrijeme Vašeg obnašanja gradonačelničke funkcije.

Ovaj prosvjed obuhvaća samo manji dio torture koju, i više nego zadnjih dvadesetak godina, trpim od lokalne birokracije i političkih moćnika. A to je odraz okolnosti da sam uvijek nastojao da se zulumu koji je zahvatio sve segmente društvenog i gospodarskog života dade jasan odgovor.

    S poštovanjem !

Branko Matić dipl. ing.