Ispiši ovu stranicu
Petak, 26 Kolovoz 2022 12:54

Otvaranje Turističko informativnog centra Velika u Turističkog ureda TZ Zlatni Papuk

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

VELIKA - Povodom Dana općine Velika svečano je upriličeno otvaranje novo izgrađenog Turističko informativnog centra Velika i Turističkog ureda Turističke zajednice Zlatni Papuk. Ova zajednička TZ nastala je udruživanjem TZ općine Velika i općina koje nisu imale svoju TZ, općina Brestovac, Jakšić i Kaptol, a radi pod jedinstvenim nazivom TZ Zlatni Papuk. Upravo udruživanjem dobiven je zamah u razvoju turizma, otvaraju se novi turistički sadržaji, novi smještajni kapaciteti, a rezultat je i ovaj novi centar a ujedno i uredi TZ Zlatni Papuk.

Gradnju nove zgrade na prostoru nekadašnje turističke zajednice Velika, financirala je općina Velika sa iznosom od 1,5 milijuna kuna, dok su opremanje i sve potrebno za rad, te web stranicu i opremanje info centra financirala kroz nekoliko projekata HTZ i Ministarstvo turizma, djelomično i iz EU sredstava.

Sve o nastanku nove udružene TZ Zlatni Papuk i današnjem radu koji je doveo i do novog prostora, ispričao je u uvodnom obraćanju direktor TZ Tomislav Galić i predsjednik TZ Zlatni Papuk MIle Pavičić. Kako su udružene četiri općine u TZ tako se mijenja i predsjednik TZ po jednu godinu svaki načelnik općina. Čestitke povodom otvaranja novog centra  i ureda TZ uputila je savjetnica direktora za međunarodnu suradnju HTZ Olivera Šarić.

Prostore i sve okupljene blagoslovio je velički župnik Župe sv. Augustina, Dražen Akmadžić. Nakon obilaska radnih i info prostora za goste je organizirano degustiranje proizvoda restorana i OPG-ova s područja TZ Zlatni Papuk.

Galerija slika