Banner 750x94 sajam ant

Untitled 1

Banner 750x94 advent pleter

advent plet

Breadcrumbs

Četvrtak, 15 Prosinac 2011 19:10

Proglašeni najčitatelji 2011. godine

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

POŽEGA – Danas su u Gradskoj knjižnici i čitaonici Požega na maloj svečanosti proglašeni najčitatelji za 2011. godinu. Upravo radi popularizacije knjige i čitanja ova vrsta nagrađivanja korisnika knjižnice i čitatelja provodi se već nekoliko godina. ­– Ovo nagrađivanje naših čitatelja obilježavamo osmu godinu za redom i primjećujemo svake godine sve veći interes. Upravo nam je cilj i bio potaknuti ljude na čitanje, da vole svoje knjižnice i da se znaju njome služiti. Ovi koji će danas biti nagrađeni već su poklonici knjige i čitanja, ali ovim nagrađivanjem i populariziranjem čitanja želimo privući i druge - istakla je Mirjana Franculić, voditeljica svečane dodjele nagrada.

Najčitatelji su proglašeni u osam kategorija, a kao najmlađi čitatelj nagradu je dobila dvogodišnja Dora Lončarević, koja u knjižnicu dolazi sa mamom. Nagradu joj je uručio požeški gradonačelnik Zdravko Ronko. Najčitatelji predškolci su Larisa Zelenbaba, osnovnoškolci nižih razreda, Katarina Barišić iz 4. razreda  OŠ Antuna Kanižlića, te Marko Skukan, učenik 6. razreda OŠ Dobriša Cesarić.

Najčitatelji koji su pročitali najviše knjiga su studentica Iva Adžaga iz Požege, službenica Jozefina Goluža iz Vidovaca, službenica Sandra Krizmanić iz Požege, umirovljenik Vinko Kovačević iz Požege, umirovljenica Nada Radmanović iz Požege.

Najčitatelj novina i časopisa je Anton Romić iz Požege, a najslušatelj na glazbenom odjelu je Elizabeta Štancl, prof. crkvene glazbe iz Resnika i Davor Podnar, službenik iz Požege.

Za najbolju suradnju s kulturnim i pedagoškim ustanovama nagradu je dobila drugu godinu za redom Đurđica Sertić, odgajateljica vrtića Pod Gradom.

Najvjerniji čitatelj je umirovljenica Katarina Benković, koja se osobno ne sjeća kada se učlanila u knjižnicu, ali misli da je to oduvijek. Najvjernija obitelj u kojoj svih pet članova obitelji redovno posjećuju knjižnicu i čitaju knjige je požeška obitelj Dragičević, Nevenka, Predrag, Ivan, Igor i Filip.

Najstariji član koja još uvijek aktivno čita knjige je Zdenka Sminderovac iz Požege, rođena 1928. godine.

Svi su nagrađeni  vrijednim kompletima knjiga.