Ispiši ovu stranicu
Subota, 23 Studeni 2019 09:42

Nakon povratka s uspješnog natjecanja Plesna radionica Ilijane Lončar na prijemu kod gradonačelnika Puljašića

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

POŽEGA - Gradonačelnik Darko Puljašić danas je primio plesačice Umjetničke organizacije Plesna radionica Ilijane Lončar koje su ostvarile još jedno velike priznanje za svoj rad. Naime, na 30. Susretima hrvatskih plesnih ansambala održanima 9. i 10. studenoga u Velikoj Gorici, osvojile su nagradu za najbolju koreografiju u kategoriji suvremenog plesa i to prema odluci stručnog povjerenstva Hrvatskog sabora kulture. Na ovom prestižnom priznanju čestitao im je požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

- Ovo je nagrada ne samo vama, nego i našoj Požegi jer ste vi naši najveći promotori. Čestitam Ilijani i djevojkama na postignutom uspjehu i ne sumnjam da će takvih nagrada biti još mnogo. Drago mi je što ste se prepoznale u umjetničkom izričaju i kada god mogu dođem pogledati vaše nastupe, prvenstveno Plesokaz koji danas postao prepoznatljiv ne samo u Hrvatskoj, nego i puno šire. Ova nagrada samo je jedan od pokazatelja da će te uživati postati vrhunske umjetnice, a vaš grad je tu da vam pomogne na tom putu. – poručio je gradonačelnik Puljašić.

Na Susretu je nastupilo 450 plesača unutar 20 ansambala iz Hrvatske te gostujuća skupina iz Slovenije s ukupno 35 koreografija izabranih na Natječaju koji je prethodio Susretu. Požegu su predstavljale dvije koreografije “Melankolija” i “Concerned” plesne pedagoginje i koreografkinje Ilijane Lončar koje je izvela najiskusnija grupa suvremenog plesa: Anamarija Jakoubek, Lea Majski, Hana Krpan, Lora Matoš, Ana Marjanović, Lana Radošić, Jurja Mautner, Marija Čokrlić i Katarina Musić.

- Dugogodišnji smo članovi Hrvatskog sabora kulture. Volimo i njegujemo sve institucije koje se bave kulturom i umjetnošću pa tako i ovu koja je namijenjena plesnom amaterizmu. Ovo je naša druga nagrada Hrvatskog sabora kulture. Moram naglasiti i kako Grad Požega sva naša gostovanja nastoji pratiti te pomoći djeci i roditeljima u financiranju odlazaka na gostovanja – rekla je plesna pedagoginja Ilijana Lončar.

Osim ovog velikog uspjeha za požešku plesnu scenu na nacionalnoj razini, obljetnica 20 godina djelovanja Umjetničke organizacije Plesna radionica Ilijane Lončar obilježena je i otvorenjem izložbe plesnih fotografija autora Mladena Božičkovića. Postav sadrži 73 fotografije koje su bile izložene u prekrasnom galerijskom prostoru POU Velika Gorica tjedan dana na uživanje posjetiteljima galerije.