Breadcrumbs

Utorak, 17 Srpanj 2012 16:16

Dvadeset budućih obrtnika

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

SVEČANO URUČENE MAJSTORSKE DIPLOME  -

POŽEGA – Obrtnička komora požeško-slavonske županije konstantno organizira edukacije i usavršavanje obrtnika, te polaganje majstorskih ispita za buduće obrtnike. Nakon pohađanja obuke majstorski ispit polaže se pred komisijom ovlaštenih majstora obrtnika. Do sada su u našoj komori majstorski ispit položilo preko tisuću kandidata, a dolaze iz cijele Slavonije, jer naša komora ima licence za više zanimanja koja nemaju druge komore u Slavoniji.

P7136354Diplome položenim majstorima uručio je požeški gradonačelnik i saborski zastupnik Zdravko Ronko koji je istakao dugu tradiciju obrtništva u gradu Požegi, koji su ovaj grad i razvijali. On je uručio diplome za 20 majstora frizera, natkonobara, kuhara, mehaničara, stolara, ličilaca, klesara i zidara.

P7136347S područja županije diplome su dobili Ana Abramović, frizer, Hrvoje Vlahov i Tomislav Ciganović, natkonobari, Manda Idžanović, kuhar, Marko Šutalo, Nikola Radočaj, Tomislav Pavić, Vedran Kovačević i Dario Kovačević, automehaničari, Mario Rich i Ivan Zeljko, stolari, Stjepan Mršić, soboslikar ličilac, Ivica Pavić, zidar.

13. Obrtnički i poduzetnički sajam

P7136342Obrtnička komora Požeško-slavonske županije u suradnji s Udruženjem obrtnika Požega, Udruženjem obrtnika Pakrac-Lipik te HGK Županijskom komorom Požega a pod pokroviteljstvom grada Požege, Hrvatske obrtničke komore i Ministarstva poduzetništva i obrta i ove godine planira organizirati obrtnički sajam. Ovaj 13. po redu Obrtnički i poduzetnički sajam održao bi se 21. do 23. rujna u Sportskoj dvorani Grabrik, najavio je predsjednik OK Stipo Barukčić.

Uz brojne izlagače obrtnike i male poduzetnike u sklopu sajma održao bi se i okrugli stol na temu aktualnog stanja i problematike obrtništva i malog poduzetništva, a osim edukativnog, sjam bi imao i kulturni i zabavni karakter, te prodajne izložbe. Na sajmu će biti predstavljeni i posebni projekti „Drvo je prvo“, „Vrijedne ruke“ s proizvodima tradicijskih obrta i „Hoću biti majstor“ projekta školovanja za obrtnička zanimanja u redovnom srednjoškolskom obrazovanju. Bit će organizirana i modna revija  i revija frizura, a Lovački savez županije s lovačkim društvima organizirat će natjecanje lovaca u kuhanju lovačkog čobanca, koji će se u sklopu humanitarne akcije Udruge Mi prodavati građanima, a sav prihod usmjeriti za dalje opremanje dnevnog terapijskog centra.