Banner 750x94 panonika

HOE WebBanneri 750x250

Breadcrumbs

Utorak, 03 Srpanj 2012 13:10

Novi poticaj razvoju čaglinskog kraja

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

OTVORENA NOVOUREĐENA INDUSTRIJSKA ZONA  -

ČAGLIN - U općini Čaglin uz prigodnu je svečanost minuloga tjedna bila otvorena novouređena industrijska zona na površini od dva hektara. Zona je opremljena gotovo svom infrastrukturom i spremna je primiti prve zainteresirane poduzetnike.

Kako bi što prije privukla zainteresirane ulagače općina Čaglin prema riječima načelnika Ivana Đurine ponudit će povoljne uvjete od kupnje zemljišta po jednu kunu za četvorni metar uz uvjet da prioritet u zapošljavanju imaju nezaposleni stanovnici Čaglina do oslobađanja plaćanja komunalne naknade sve dok Čaglin ima status područja od posebne državne skrbi.

P6284823O značaju Industrijske zone na prigodnoj je svečanosti govorio i zamjenik župana za gospodarstvo Željko Jakopović navodeći kako će ona dati novi poticaj razvoju ovog nerazvijenog dijela Požeštine. U uređenje i opremanje zone, dodao je Jakopović, do sada je uloženo oko milijun i pol kuna a osigurano je i dodatnih sedam hektara površine za njezinu proširenje ukoliko to bude potrebno.

Uz prigodne je riječi industrijsku zonu otvorio pomoćnik ministra gospodarstva Miki Huljić.

P6284845- U svakom slučaju ova je Vlada zainteresirana pomoći područjima od posebne državne skrbi. O tomu govori i činjenica da je općini Čaglin bila osigurana financijska potpora i za ovu industrijsku zonu ali i za izgradnju školske sportske dvorane. Čaglinski je kraj lijep, a kako je tu u blizini i poznato Sovsko jezero ne sumnjam da prednosti ovoga kraja poduzetnici neće prepoznati. Upoznat sam sa činjenicom da iz ovoga kraja ljudi odlaze. Vjerujem da će ova gospodarska zona dati jedan novi poticaj i žiteljima ovoga kraja da tu ostanu. Često se pod plaštem krize skrivamo i ne prepoznajemo svoje rezerve koje imamo, a vjerujem da ih i ovaj kraj ima - rekao je Huljić

U simboličnom presijecanju vrpce Huljiću je pomogla sedmogodišnja učenica prvog razreda osnovne škole, Andrea Rogalo iz Dobrogošća koja je svojedobno bila i prva beba u tom selu rođena nakon  punih 20 godina.

V.Re.