Banner 750x94 panonika

HOE WebBanneri 750x250

Breadcrumbs

Subota, 30 Lipanj 2012 18:23

Obrtnička zanimanja upisuje 200 učenika

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

BUDUĆI OBRTNICI NA RASPOLAGANJU OVE GODINE IMALI 16 ZANIMANJA  -

POŽEGA - Obrtnička komora Požeško-slavonske županije tijekom cijele godine kroz brojne akcije nastoji zainteresirati učenike završnih razreda osnovnih škola za obrtnička zvanja.

Ove će godine tako na raspolaganju imati 16 zanimanja. Najveća je gužva za upise u kuhare, konobare, autostruku i stolare,  a razlog tomu je što je i nešto veća potražnja za tim zvanjima na tržištu rada.

Na području Požeško-slavonske županije godišnje se upisuje oko 200-ak učenika za obrtnička zvanja. Svi će učenici imati osigurane uvjete za naukovanje jer za to ima dovoljno licenciranih obrtnika i trgovačkih društava. Dio tih učenika želi se dalje usavršavati pa se školuju  do majstorskih zvanja.

U tome će im kaže tajnik obrtničke komore Požeško-slavonske županije  Zvonko Martinović sada  pomoći i novi zakon o poticanju zapošljavanja.

Kao i prijašnjih godina tako će se i ove u Poljoprivrednoj školi školovati pekari i mesari, u Tehničkoj školi tokari, strojobravari, automehaničari, autolimari, elektroinstalateri, autoelektričari i elektromehaničari.

Na Obrtničkoj je školi dogovoren upis  za kuhare, konobare, stolare, zidare, tesare, soboslikare i krojače.

Na žalost ove godine u sustav obrazovanja nisu ušla još tri zanimanje i to prodavači, monter suhe gradnje i rukovatelj samohodnih građevinskih strojeva.

V.Re.