Petak, 21 Lipanj 2013 10:10

Županija se mora baviti gospodarstvom

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

ŽUPAN ALOJZ TOMAŠEVIĆ OKUPIO SVE GOSPODARSTVENIKE -

POŽEGA – Shodno svojim predizbornim obećanjima, te stavovima koje je iznosio tijekom kampanje i isticao potrebu razvoja gospodarstva i otvaranja novih radnih mjesta župan Alojz Tomašević je okupio sve gospodarstvenike s područja županije. Njima su predstavljeni čelnici Regionalne razvojne agencije Panora koju je osnovala županija s gradovima i općinama, Poduzetnički centar Pakrac i Pleternica koji već nekoliko godina rade na razvijanju i aplikaciji projekata na fondove Europske unije.  IMG 3432

 - Županijom ne mogu upravljati sam a govorio sam da se želim baviti i gospodarstvom. Da bi naša županija napravila jedan iskorak prema budućnosti i boljitku svih naših djelatnika i žitelja koji žive na području županije mi se moramo baviti gospodarstvom. Gospodarstvenici koji su danas ovdje kao nositelji razvoja županije razgovarat će sa mnom na koji način zajednički gospodarstvenici i ja kao župan i politika možemo učinit prijedlog i iskorak za razvitak županije. Oni su nositelji razvoja u industriji, poljoprivredi u izvozu, i mi tu vidimo, posebno nakon ulaska u Europu puno prostora – rekao je župan Tomašević koji želi napraviti jedan zajednički tim od svih razvojnih agencija i djelatnika županije koji bi bio jedan zamašnjak privrednicima. Istakao je da županija upravo radi na nekoliko projekata, posebno projekti za Gimnaziju i dvije osnovne škole u Poljani i Kaptolu gdje se apliciraju sredstva iz Europske unije.

IMG 3429 - Naše gospodarstvo čine stare tradicionalne tvrtke koje uspješno rade jer je požeška privreda većinom naslonjena na izvoz, gdje potrošnja nije pala tako kao domaća potrošnja. Nešto firmi ima problema upravo one koje su bile naslonjene na domaću potrošnju koja je znatno pala. Neke tvrtke kao Plamen i Color izuzetno puno investiraju, a u nekima je restrukturiranje, no stanje je stabilno. Kako sada ulazimo u korištenje strukturnih fondova kod kojih je nositelj projekata županija morat ćemo tu raditi zajedno – istakao je Luka balenović predsjednik Županijske gospodasrke komore.