Breadcrumbs

Ponedjeljak, 19 Prosinac 2011 09:07

Promocija mliječnih proizvoda Mljekare BiZ

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

HUMANITARNA AKCIJA UDRUGE UZGAJATELJA SIMENTALSKOG GOVEDA  -

POŽEGA - Tradicionalnu zajedničku akciju i ove su godine u povodu predstojećih blagdana organizirali Udruga uzgajatelja simentalskog goveda Požeštine i mljekara BIZ iz Buka.

Uz promociju mlijeka i mliječnih prerađevina od uzgajivača Požeštine oni su ujedno upriličili i degustaciju a dio su proizvoda darivali Požežanima.

Promocija uz degustaciju mliječnih proizvoda održana je u sklopu Božićnog sajma, a dio svojih proizvoda mljekara Biz iz Buka darivala je Caritasu požeške biskupije. Radi se o tradicionalnoj akciji darivanja koju udruga i mljekara zajednički organiziraju gotovo desetak godina. Prema riječima Željka Bošnjaka, sina vlasnika Mljekare BiZ s ovom akcijom mljekara koja dnevno preradi oko 10 tisuća litara želi u ovo pred blagdansko vrijeme pomoći  svojim sugrađanima. Uz već tradicionalne sireve kao što je Bučki meki, Pinky, u BIZ-u proizvode i tvrde sireve, Pleternički sir, barun Trenk, fra Luka i druge te raznovrsne mliječne namaze i druge mliječne prerađevine.

I udruga uzgajatelja simentalskog goveda Požeštine zadovoljna je provedenom akcijom. Sama udruga kaže tajnik Tomislav Mikel okuplja stotinjak članova koji u prosjeku drže 20-ak krava. - Ove humanitarne akcije organiziramo dva puta godišnje za Uskrs i Božić jer želimo ljudima prezentirati naše domaće mlijeko i mliječne proizvode koji su nastali od mlijeka proizvedenog u Zlatnoj dolini - istakao je Mikel.

Akcija promocije uz degustaciju najavljuju iz Udruge uzgajatelje simentalskog  goveda ali i mljekare Biz bit će i dalje nastavljena.

V.Re.