Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 21 Svibanj 2020 19:45

Otvorili prodavaonicu vina u centru Požege i građanima omogućili kupnju kvalitetnih studentskih vina

Ocijeni sadržaj
(19 glasova)

VELEUČILIŠTE U POŽEGI OBILJEŽILO 22 GODINA POSTOJANJA I USPJEŠNOG RADA  -

POŽEGA - Na današnji dan, 21. svibnja 1998. godine, dobilo je dopusnicu za rad Veleučilište u Požegi, te time započelo visokoškolsko obrazovanje u gradu Požegi. U svom radu Veleučilište je napredovalo svake godine, a upravo Studij vinogradarstva, vinarstva i voćarstva postalo je kultno središte ovog sve popularnijeg i traženog obrazovanja u cijeloj Hrvatskoj. Rasli su hektari pod vinogradima, izgrađena je vinska klijet i vinski podrum, studentska vina su postajala sve kvalitetnija i bilo ih je sve više u količinama. U sklopu Veleučilišta organizirali su i prodaju vina za građanstvo i prave vinoljupce, a onda su u suradnji s gradom Požegom počeli realizirati ideju otvaranja jednog malog vinskog boutiqea u samom centru grada, u pješačkoj zoni, u Cehovskoj ulici. Ideja je i realizirana, trajalo je uređenje prostora i interijera, a onda se u sklopu obilježavanja 22. obljetnice vinski boutiqe i otvorio.

Svečanosti otvaranja nazočili su gradonačelnik grada Požege Darko Puljašić, predsjednik Gradskog vijeća grada Požege, prof. dr. sc. Željko Glavić, predsjednik Upravnog vijeća Veleučilišta, prof. dr. sc. Vlado Guberac, rektor Sveučilišta u Osijeku, dekan Veleučilišta u Požegi prof. dr. sc. Borislav Miličević, dosadašnji predsjednik Upravnog vijeća, prof. dr. sc. Drago Šubarić, prorektor Sveučilišta u Osijeku, koji je ujedno bio i kum vinu Sirah, koje se degustiralo nakon otvorenja prodavaonice, prorektor Sveučilišta u Osijeku red. prof. art. Robert Raponja, bivša saborska zastupnica Marija Bajt, kao najzaslužnija za dolazak Veleučilišta u Požegu, prodekani Veleučilišta u Požegi i studentice iz Ukrajine koje studiraju u Požegi.

Predsjednik Upravnog vijeća Veleučilišta prof. Vlado Guberac istakao je da je požeško Veleučilište ocijenjeno najboljim u Hrvatskoj, a nedavno je dobilo i reakreditaciju za sve svoje studije. Zahvalio se dosadašnjem predsjedniku Upravnog vijeća prof. Šubariću, koji je potencirao i gradnju Studentskog doma, koji će uskoro biti otvoren, te dekanu prof. Miličeviću na uspješnom vođenju Veleučilišta, te na podizanju kvalitete obrazovanja na višu razinu zajedno sa svim profesorima na Veleučilištu u Požegi.

Sve sudionike svečanosti pozdravio je i ujedno otvorio prodavaonicu vina, požeški gradonačelnik Darko Puljašić: - Prvenstveno hvala gospođi Mariji Bajt na snažnom doprinosu prilikom osnutka požeškog Veleučilišta, hvala Upravnom vijeću koje ga je očuvalo, a novom dekanu što gradi njegovu iznimno uspješnu budućnost. Ovo je prvi pokazatelj toga jer posljednjih godinu dana Veleučilište u Požegi i Grad Požega ponovno dišu zajedno, jer bili smo i trebamo biti jedno, budući da je naše Veleučilište, usudio bih se reći, najvažnija institucija u našem gradu – poručio je gradonačelnik Puljašić i zajedno s vinskim kumom Šubarićem kupio prvo vino u prodavaonici. To je bilo vino odlične kvalitete, crni Sirah, kojega su svi uzvanici odmah i degustirali i poželjeli sreću u radu prodavaonice vina.

Galerija slika