Breadcrumbs

Nedjelja, 22 Srpanj 2012 10:43

Novi članovi obogatili udrugu

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

3. IZBORNA SKUPŠTINA UDRUGE KUTJEVAČKI VINARI  -

KUTJEVO – Udruga Kutjevački vinari održala je svoju 3. Izbornu Skupštinu na kojoj je osim usvajanja izvješća o radu i planova za narednu godinu izabrano i novo rukovodstvo. U zahvalu za odličan rad nagrađena je poklonom i cvijećem dosadašnja predsjednica Zorica Tandara. Ona je zbog velikih obveza u obiteljskoj vinariji zatražila da se netko drugi prihvati funkcije predsjednika u novom mandatu, a za to je bio predviđen jedan od osnivača udruge Antun Adžić. No on se prihvatio samo uloge potpredsjednika pa je na čelno mjesto Kutjevačkih vinara ponovno izabran Vlado Krauthaker, koji je već u jednom mandatu obnašao funkciju predsjednika.

Istaknuti su i novi članovi udruge koji su svojim imenom i djelovanjem svakako obogatili udrugu, ali joj dali i na težini u budućnosti, a to je svakako poznati vinogradar Ivo Enjingi, poznati enolog i odnedavno privatni vinar Ivica Perak i Kutjevo d.d. Već od ranije udruzi su se pridružili vinar s pleterničkog područja Marinko Markota, te Slavko Perić s veličkog kraja, a razmatrat će se i prijedlog kaptolačkih vinara i njihovog predsjednika Ferdinanda Novaka da se realizira spajanje ove dvije udruge, jer samo jedinstvenost i jaka udruga može odgovoriti izazovima koje donosi Europa i budućnost vinogradarstva i vinarstva.

Upravo svoje zadovoljstvo radom i organizacijom ove udruge istakao je i zamjenik župana za gospodarstvo Željko Jakopović, koji je istakao njenu još veću ulogu kada budemo ušli u Europsku uniju, jer tamo su svijetli primjeri upravo ovakvih udruga koje nose razvoj. Imamo vrlo kvalitetna vina, samo nam treba dobra organizacija i jaka udruga koja će izaći na to veliko tržište, jer pojedinci sami će se utopiti u toj velikoj masi ponude.

Udruga sudjeluje već sada u svim vinarskim i manifestacijama grada Kutjeva, ali se na tome pitanju mora još više raditi i od ovoga vinogorja napraviti centar svijeta graševine, zaključak je na kojem se mora više raditi. Način na koji su zajedno sa Udrugom planinara Vidim doveli tisuće posjetitelja u svoje podrume i uspjeli prodati vino na kućnom pragu mora se širiti i na druge segmente turizma, a upravo vinskim cestama te turiste mogu i privući u svoje vinogorje.