Breadcrumbs

Srijeda, 27 Lipanj 2012 17:37

Nagradili najbolje učenice računovodstva

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

DRUŠTVO RAČUNOVOĐA I FINANCIJSKIH DJELATNIKA POŽEGA  -

POŽEGA – Jedno od starijih društava je i Društvo računovođa i financijskih djelatnika Požega koje djeluje os 1958. godine, a u svoj zadatak je stavilo, kaže predsjednik društva mr. sc. Ivan Čolak da promovira struku i nagrađuje izvrsnost kod učenika računovodstvene struke. – Mi stimuliramo učenike Ekonomske škole kada na takmičenju postignu rezultate, kako na županijskom, tako i na regionalnom natjecanju. Svake godine naši učenici odlaze i na državno natjecanje a postižu dobre rezultate. Ove godine tako imamo za dodijeliti četiri nagrade jer su dvije učenice imale jednak broj bodova na trećem mjestu – istakao je Čolak na dodjeli nagrada.

Treće mjesto i novčanu nagradu po 200 kuna dobile su Iva Papac i Izabela Čevapović, za drugo mjesto Kristina Pilaš je dobila 300 kuna a kao najbolja Valentina Kešerin dobila je novčanu nagradu od 500 kuna.

P6284809Od početka školovanja računovodstvo me je zanimalo i tako je ostalo do kraja. Drago mi je da sam osvojila prvo mjesto i ovu nagradu, jer nisam očekivala da za nekakav trud koji ostvariš u školi biti neka nagrada a pogotovo novčana. To je vrlo rijetko u današnje vrijeme i to još od struke – istakla je svoju zahvalnost Valentina Kešerin, koja će nastaviti školovanje na Ekonomskom fakultetu u Osijeku u struci.

- Prije smo imali daleko više učenika na natjecanjima iz računovodstva kao stručnog predmeta, a sada je to izostalo, jer uvođenjem mature koja traži samo znanje iz općih predmeta učenici se ne pripremaju iz stručnih predmeta. Nemaju više ni vremena za to, jer se pripremaju za državnu maturu i nemaju veliku motivaciju za stručne predmete. Ove učenice vodila sam od prvog razreda – rekla je Vesna Perlić, mentorica iz računovodstva.

P6284812Društvo računovođa i financijskih djelatnika Požega ima 260 članova, a za svoje članove organizira dodatne edukacije, seminare o novinama u računovodstvu, te radionice o pojedinim zakonskim izmjenama, ističe Sunčica Bajić, članica IO društva. Broj članova stagnira jer nema više velikih tvrtki, a nekada su i tvrtke bili članovi društva.