Breadcrumbs

Ponedjeljak, 25 Lipanj 2012 17:22

Tradicionalno druženje Ličana na veličkim livadama

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

LIČKO ZAVIČAJNO DRUŠTVO „VILA VELEBITA“ POŽEGA  -

POŽEGA – Jedno od najaktivnijih zavičajnih društava i udruga građana općenito, svakako je Ličko zavičajno društvo „Vila Velebita“ Požega. Njihovo već tradicionalno godišnje druženje kada rezimiraju svoja događanja i aktivnosti iz proteklog razdoblja je lipanjsko druženje na veličkim livadama. Uz godišnju Skupštinu to je i prilika za cjelodnevno druženje i razonodu uz glazbu, dobro jelo i piće, koje uvijek završava janjetinom na lički način.

P6234510Na druženje požeškim Ličanima dolaze i predstavnici udruga Ličana iz Slavonije, Zagreba i Like, a ove godine gost im je bio i bivši predsjednik RH Stjepan Mesić, te požeški gradonačelnik Zdravko Ronko.

Predsjednik Vile Velebita prof. dr. sc. Josip Fajdić, darovao je Stjepanu Mesiću novu monografiju „Ličani u Slavoniji – Vila Velebita u Požegi“ kojoj je on osobno autor, a požeško ličko društvo nakladnik. Veseli Ličani zapjevali su i nekoliko starih ličkih napjeva, jer u društvu ima dosta vrsnih pjevača, koji su okupljeni i u mješovitom pjevačkom zboru.