Breadcrumbs

Četvrtak, 21 Lipanj 2012 10:14

Motoristi češće tragično stradaju

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ZABAVNA I EDUKATIVNA AKCIJA „DAN MOTORA“  -

POŽEGA - Kako bi široj javnosti skrenuli pozornost na stradavanja motociklista u prometu, udruga Dan motora pod pokroviteljstvom grada Požege organizirala je  tradicionalnu priredbu "Dan motora".

Na Trgu svetoga Trojstva bili su organizirani različiti edukativni i zabavni sadržaji za sve sudionike u prometu od najstarijih do najmlađih. Uz izložbu opreme, uređaja i drugih pomagala svih žurnih službi na Trgu je bila upriličena i vožnja spretnosti za bicikliste i motocikliste kao i vožnja na poligonu.

Hrvoje_Kusik_01Uz to i mnoge će udruge i društva prema riječima predsjednika Darka Bužančića imati priliku izložiti svoje motore. - Na žalost nesreće u kojima sudjeluju vozači motora su najčešće s onim tragičnim posljedicama i zato kroz ovu priredbu želimo skrenuti pozornost svim sudionicima u prometu da pripaze jedni na druge - kaže Bužančić.

Blacky

- Mislim da su motoristi pažljivi u prometu, no svugdje ima iznimaka. U svakom slučaju mislim da bi i drugi sudionici u prometu trebali paziti više na motoriste, posebice raditi provjeru „mrtvog kuta“ jer motor brzo dođe do auta. Ja volim motore i to je jedan gušt, no u zadnje je vrijeme i veća potražnja za ovim malim gradskim motorima koji zamjenjuju automobile, što danas nije zanemarivo zbog izdataka - kaže Nikola Živanović.

Ljubitelj motora je i Davor Kolić  koji ističe da svaki sudionik u prometu mora biti oprezan pa i oni koji voze motore. - Oni stariji možda misle da su iskusniji pa možda i brže povezu. Padanja s motora će uvijek biti no u svakom slučaju dobro su došle ovakve edukativne manifestacije kako bi se upozorilo na problem. Po meni ako netko hoće  juriti neka ode na Grobnik i tamo se ispuše, naše ceste nisu dobre, pune su rupa i zato nisu dobre za brzu vožnju - rekao je Davor dodajući kako je on imao tek manju nezgodu s motorom.

- Motor vozim tek godinu dana i to manju klasu. Ljeti je dobar ugođaj i to volim. Uz to motor je dobar i kao gradsko vozilo je smanjuje troškove, lakše je i parkiranje. U svakom slučaju treba voziti hladne glave i nigdje ne srljati jer uvijek nešto može izletjeti na cestu - savjetuje Zvonimir Vukoja.

U sklopu "Dana motora"  bio je organiziran i 9. počasni krug "Mladenko Krstanović" za sve stradale u prometu.

V.Re.