Banner 750x94 panonika

HOE WebBanneri 750x250

Breadcrumbs

Utorak, 19 Lipanj 2012 13:42

"Stani, neću se tući, idem pjevati!"

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

PODRUČNA ŠKOLA U BUKU DOMAĆIN PROJEKTA ZA MLADE  -

BUK - Hrvatsko žensko društvo iz Pleternice proteklih je godinu dana u područnoj školi u Buku provodilo projekt "Stani, neću se tući, idem pjevati". Projekt je sa 45 tisuća kuna financiralo Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta a što su djeca u sklopu njega naučila, pokazali su mamama i tatama na prigodnoj priredbi. - Cilj projekta je bio prikazati kako je nasilje neprihvatljiv oblik ponašanja među djecom a to smo činili kroz drugi, za njih prihvatljiviji način, kroz pjevanje, plesanje, sviranje i igranje, te edukativne radionice – rekla je Doroteja Valenta, predsjednica društva.

BUK_PROJEKT_NENASILJA01U projektu su sudjelovala djeca različitog uzrasta, od predškolaca pa do onih od 17 godina koja su se redovito okupljala kroz godinu dana i pritom učila svirati i pjevati. Za potrebe projekta kupljena je ploča, pijanino i još neki instrumenti koji će ubuduće koristiti za potrebe škole. - Volim pjevati i naučila sam pjesmicu Leptiriću mali – rekla je četverogodišnja Hana Hodak.

Tanja Barić, Anamarija Mazal, Dora Albreht, Mihaela Vinković i Ivana Ognjenčić već su školarke a tijekom projekt formirale su tamburaški sastav "Kćeri ravnice". - Mislimo da je danas među mladima previše nasilja pa je bolje da se družimo i pjevamo zajedno. Vježba nas Leonardo Matijević, sviramo tamburaške ali i zabavne pjesme. Prvi nastup smo imali nekidan na LIDAS-u – rekla je Ivana.

Projekt Stani, neću se tući, idem pjevati službeno traje godinu dana no, Hrvatsko žensko društvo namjerava ga nastaviti provoditi u selima Resnik, Svilna i Buk iz kojih djeca pohađaju školu u Buku. Naime, dio novca od projekta utrošen je za obnovu jedne kuće u Resniku koja će doskora postati Mali dom kulture. - Tu ćemo nastaviti djelovati na način da nenasilje, prijateljstvo i kultura razgovora postanu stil života naših obitelji – dodala je Valenta.