Breadcrumbs

Četvrtak, 24 Svibanj 2012 10:40

Za predsjednika ponovno Zvonko Polić

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

PLETERNIČKI OGRANAK UDRUGE DRAGOVOLJACA I VETERANA DOMOVINSKOG RATA NA SKUPŠTINI IZABRAO  -

PLETERNICA - Na Izborno-izvještajnoj  godišnjoj skupštini pleterničkog Ogranka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, održanoj 18. svibnja u predvorju OŠ Fra Kaje Adžića, Zvonko Polić ponovno je izabran za predsjednika. Izabrani su i članovi tijela koja vode Ogranak Udruge i to Središnji odbor, Nadzorni odbor i Sud časti.

Potporu grada Pleternice radu braniteljske udruge i zahvalu na dosadašnjoj suradnji pohvalivši aktivnosti rada ove Udruge istakla je dogradonačelnica Antonija Jozić.

plizb12_3Voditelj Koordinacije braniteljskih udruga Požeško slavonske županije, ujedno i  zamjenik predsjednika županijske Podružnice Udruge, umirovljeni brigadir Krešimir Pavelić, također je pohvalio aktivnost ovog Ogranka u prethodnom mandatnom razdoblju izražavajući uvjerenje da će ovaj Ogranak i dalje biti vrlo aktivan. Posebice je tom prilikom pohvalio aktivnosti vezane uz sjećanje na poginule hrvatske branitelje iz Domovinskog s područja grada Pleternice u vidu postavljanja spomen ploča u Frkljevcima-Kadanovcima i Kuzmici kao i postavljanju panoa u predvorju pleterničke škole s fotografijama 27 branitelja čija je smrt posredna ili neposredna posljedica Domovinskog rata. Upitao je tom prilikom sve nazočne postoji li potreba da sami branitelji obilježavaju važne datume iz Domovinskog rata a pogotovo one od povijesnog značaja za Republiku Hrvatsku, poput godišnjice VRO „Bljesak“ „Oluja“ dok institucije vlasti na različitim razinama to propuštaju činiti. Osvrnuo se i na prijedlog Ministra branitelja o smanjivanju braniteljskih mirovina pitajući za koga i zbog čega na to pristati uz podsjećanje da je braniteljima već umanjena mirovina za 10 posto a da branitelji ne znaju gdje je taj novac i u što je utrošen. Kritizirajući ovaj ministrov prijedlog rekao je da nisu branitelji osiromašili niti pokrali ovu državu i neka institucije države nađu načina da od onih koji su državu doslovno pokrali oduzmu tako stečenu imovinu.