Breadcrumbs

Utorak, 22 Svibanj 2012 16:27

Obogaćivanje turističke ponude

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

LOVCI  GRADE „TURISTIČKO-EDUKACIJSKI  CENTAR  FAUNA“  -

JAKŠIĆ - Članovi lovačkog društva „Seljak“ iz Jakšića ovogodišnje otvorenje sezone lova na srnjake iskoristili su i za nastavak radova na realizaciji projekta „Turističko edukacijskog centra Fauna“ za kojega su dobili potporu od Ministarstva turizma u iznosu od 30 tisuća kuna. Sam je projekt vrijedan oko 200 tisuća kuna i bit će realiziran u  nekoliko etapa.

P5211495- Još smo lani zajedno s ostalim udrugama jakšićkog kraja kandidirali projekt izgradnje Turističko edukacijskog centra Fauna. Radimo na uređenju okoliša oko lovačke kuće. Gradimo sada paviljon koji bi služio za edukaciju djece osnovnoškolskog uzrasta u prirodi iz našeg kraja. U drugoj fazi slijedi uređenje jedne poučne staze kako bi upoznali biljne i životinjske vrste koje obitavaju u našem kraju. Nakon toga bi uslijedilo postavljanje poučnih panoa u našem lovištu, te bi oni imali priliku vidjeti i fazane, zečeve, trčke, prepelice, srne, ali i ostalu divljač - doznajemo od načelnika općine Jakšić i predsjednika lovačkog društva Ivice Kovačevića koji ističe kako će dio novca osigurati iz članarina društva a dio će sami članovi odraditi.

Zato se članovi društva svakog vikenda okupljaju i rade na izgradnji Turističko edukacijskog centra za kojega će ponovno tražiti potporu od Ministarstva turizma te ostalih ministarstava.

Općina Jakšić, doznajemo dalje ima više turističko rekreacijskih zona od ribnjaka u Eminovcima do ribnjaka u Jakšiću i Rajsavcu te lovačku kuću koji će s Turističko edukacijskim centrom Fauna“ biti umreženi.

- Tako će svi oni koji dolaze u naš kraj ali i tu žive moći bolje upoznati ovo okružje, ljepotu ovog nizinskog područja ali i šume i vodotoke. Planiramo i obnovu nekoliko poljskih bunara koji su zapušteni, jedan smo već obnovili a preostaje obnova još dva bunara. S centrom „Fauna“ tako bi ne samo obogatili već i upotpunili našu turističku ponudu kako za djecu i ljubitelje prirode tako i lovce i ribolovce. Naš Savez planira unaprijediti suradnji s turističkim agencijama kako bi tu dolazili ne samo lovci već svi ljubitelji prirode i izletnici to više jer imamo što ponuditi - kaže dalje Kovačević.

I otvorenja lova na srnjaka je bilo uspješno za jakšičke lovce, jer su odstrijeljena dva srnjaka, ali i nekoliko lisica kao štetočina u lovištu. Bila je to i prilika za zajednički poklon divljači ali i za zajedničku fotografiju.

V.Re. i V. Pr.

P5211510