Breadcrumbs

Četvrtak, 17 Svibanj 2012 14:01

Sestra 2012. Ana Mikić

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

MEĐUNARODNI DAN SESTRINSTVA  -

POŽEGA – Povodom Međunarodnog dana sestrinstva požeška podružnica Hrvatske udruge medicinskih sestara i tehničara izabralo je „Sestru 2012. godine“. Ove godine to je Ana Mikić, sestra koja je to već 33. pune godine, radila na internoj u OŽB Požega od 1980. Godine, a trenutno radi na kardiologiji.

sestra_1U prigodi Međunarodnog dana sestrinstva gradonačelnik Zdravko Ronko primio je Anu Mikić, medicinsku sestru godine. - Mi se sa sestrom rađamo, najčešće život i završava s njom, a oni koji nisu imali uz sebe sestru kad im je bilo najteže u bolesti, oni su bili itekako zakinuti. Hvala im za sav rad, trud i sve ono što daju nama pacijentima. One su prve s nama, često posljednje s nama, one nas prve prime kao pacijente i osim medicinske skrbi daju nam utjehu i toplu ljudsku riječ koja se nigdje ne može naučiti ili koja se može platiti. One to u sebi imaju – rekao je gradonačelnik Ronko na prijemu.

Ana Mikić i nakon toliko godina rada kaže da joj ni danas ništa nije teško, te da s pacijentima uvijek uspostavi dobar odnos, bez obzira koliko se nekada nalazili u teškim situacijama. Na prijemu i čestitkama zahvalila se Ružica Dijaković, predsjednica Udruge HUMS.