Banner 750x94 panonika

HOE WebBanneri 750x250

Breadcrumbs

Srijeda, 25 Travanj 2012 15:58

Majstori slavonskog čobanca – prijavite se

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

3. POŽEŠKI KOTLIĆ U PARKU KRAJ ORLJAVE  -

POŽEGA – Po 3. puta u požeškom Parku kraj Orljave održava se zanimljiva eno-gastro manifestacija „Požeški kotlić“ koja uz požešku Fišijadu privlači svake godine tisuće posjetitelja. Na ovoj koja se održava 1. svibnja na Praznik rada natjecat će se majstori u kuhanju slavonskog čobanca, poznate delicije koja se rado jede u našem kraju. Brojne priče o dobrom čobancu raspredaju se, svatko ima svoju tajnu, neki u mesu, neki u začinima, a sad je prava prilika da se prijavite i pred stručnom komisijom dokažete da ste majstor od čobanca.

Ovo natjecanje u organizaciji Turističke zajednice grada Požege i pod pokroviteljstvom grada Požege održava se u sklopu obilježavanja 1. svibnja Praznika rada pa je gradonačelnik Zdravko Ronko uputio poziv građanima da dođu u Park kraj Orljave i zajedno uz slavonski čobanac proslave ovaj praznik.

Za sve natjecatelje još ima mjesta poručio je direktor Turističkog ureda Bruno Horvat, te pozvao na prijavu svih zainteresiranih u ured TZ. Svi natjecatelji uz uplatu kotizacije od 100 kuna dobivaju dva kilograma svinjetine, dva kilograma junetine i kilogram divljači, vodu i drva. Oni sa sobom trebaju ponijeti začine, kotlić, dobru kuhaču i naravno tajne kuhanja.

Najavljeno je dobro vrijeme a i za dobru zabavu će se pobrinuti Tamburaški sastav Da Capo. Za bogatu ugostiteljsku ponudu pobrinut će se tri ugostiteljske tvrtke koje će postaviti svoje štandove, a bit će moguće kušati i nagrađene čobance. – Očekujemo tridesetak majstora iz Požeštine i okolnih gradova koje privlači ovo natjecanje. Očekujemo dobro vrijeme i mnogo posjetitelja koji su ovu našu gastro manifestaciju pohodili i dosadašnjih godina – rekao je Bruno Horvat.