Breadcrumbs

Ponedjeljak, 23 Travanj 2012 09:33

Organizirali školu degustacije vina

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

UDRUGA VINOGRADARA, VINARA I VOĆARA KAPTOL  -

P4148842KAPTOL – Osjećajući potrebu da kao proizvođači kvalitetnih vina znaju tu kvalitetu i ocijeniti, opisati i prezentirati svojim potrošačima i kupcima, shvatili su da se trebaju i stalno i dodatno educirati. Korak dalje otišla je kaptolačka Udruga vinogradara, vinara i voćara koja je u prostorijama svoje općine organizirala školu za degustatore vina. Projekt je prepoznat i financira ga Nizozemska vlada u okviru europskih pomoći Hrvatskoj.

P4148849Školu je vodila poznata enologinja i vinski stručnjak prof. dr. sc. Dubravka Premužić, koja je svoje znanje prelila na 32 slušača ove male vinske akademije u kaptolu. Tako su polaznici naučili sve od osnovnih sastojaka vina, do kako raspoznati u vinu boju, bistroću, miris, okus, te to sve i znati prezentirati kušačima u vinoteci ili vlastitom podrumu. Na taj način bit će im lakše prezentirati, ali i prodati svoje vino, lakše ga prezentirati na izložbama, degustacijama, ali i u restoranima koji počesto traže od vinara kada imaju veće skupine gostiju da prezentiraju svoja vina.

Svi polaznici koji uspješno završe višednevnu školu, polože testove i usmeno obrazloženje zadanih vina dobit će i uvjerenje položenog degustatora vina.