Breadcrumbs

Utorak, 03 Travanj 2012 12:53

Priprema djeteta za školu

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)
OBITELJSKI CENTAR ORGANIZIRA CIKLUS RADIONICA   -

JAKŠIĆ – U organizaciji Obiteljskog centra Požeško-slavonske županije započeo je ciklus radionica pod nazivom „Priprema djeteta za školu“, koji se održava u prostoru Općinske vijećnice Jakšić. Radionice se odvijaju u sklopu Nacionalnog plana aktivnosti za prava i interese djece od 2006. do 2012. godine, a koje provodi Ministarstvo socijalne politike i mladih. U rad ovih radionica uključeni su roditelji, djeca, lokalna samouprava i stručni djelatnici Obiteljskog centra, sa svrhom provođenja programa poticanja odgovornog roditeljstva i skrbi o članovima obitelji, te podizanju kvalitete života djece, mladeži i obitelji. Ovim se edukativnim programom pomaže djeci i roditeljima u prihvaćanju novih životnih situacija, kao što je polazak djeteta u školu, te ih ohrabruje i osnažuje za njihov osobni razvoj. Tako se s djecom radi na njihovom razvijanju radnih navika, socijalnih vještina, poticanju koncentracije, snalaženju u novom okruženju, vježbama pred vještina čitanja i pisanja, te razvijanju djetetova rječnika.                                                                                                                                       

FOLDER_14_071- Za sada je u radionicu uključeno 22-oje djece i to u dobi od 6 i 7 godina, s time da se djeca mogu uključiti i naknadno tokom rada radionica, jer su one besplatne i na dobrovoljnoj bazi. Završetak samih radionica planiramo za 12. lipnja 2012., prije njihovog polaska u školu, tako da ćemo do tada u okviru radionica s djecom odraditi 15 školskih sati programa – rekla nam je voditeljica radionice Sonja Paprić iz Obiteljskog centra.

Ovoga mjeseca Obiteljski centar Požeško-slavonske županije započinje i s radionicama „Baby fitnessa“. U radionicama će kroz vježbe medicinske razvojne gimnastike, te predavanja interdisciplinarnog tima stručnjaka (pedijatra, fizioterapeuta, psihologa i logopeda), majke, očevi i bebe učiti kako što bolje komunicirati, kako zadovoljiti bebine potrebe, te kako što bolje brinuti o bebinom zdravlju.

(Ivica Herner)