Breadcrumbs

Petak, 30 Ožujak 2012 13:33

Vatrogasac godine Zvonko Jurić

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

119. GODIŠNJA SKUPŠTINA DVD KAPTOL  -

KAPTOL – Kaptolački vatrogasci pripremaju se već temeljitim uređenjem svoga doma za proslavu velikog jubileja 120. godina Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kaptol. Tako su uz pomoć općine Kaptol i ove godine u uređenje doma uložili gotovo 100 tisuća kuna, postavili novu stolariju, priključili vodovod i kanalizaciju, uredili sanitarne prostorije, obnovili kuhinju a posljednje šminkanje obavit će još ove godine.

P3257688Vatrogasci u Kaptolu su posebni i po tome što svake godine biraju uzornog vatrogasca iz svojih redova, a ove godine Vatrogasac godine je Zvonko Jurić, vatr. Časnik I kl., kojemu je posebnu plaketu i novčanu nagradu od tisuću kuna uručio načelnik općine kaptol Mile Pavičić. Priznanje za 40 godina rada u vatrogastvu dobio je Ivan Mautner.

Cijelu godinu vrijedno je bilo 88 članova društva na raznim akcijama, a 39 operativnih članova gasilo je 21 požar, od kojih 4 na stambenim, 3 na gospodarskim, a 14 na otvorenom prostoru. Pohvale za rad, posebno za jedinicu djece od 19 članova i jedinicu mladeži od 18 članova dobili su i od predstavnika Vatrogasne zajednice županije. Društvo niz godina održava i posebne susrete s prijateljskim DVD Jalžabet.