Petak, 09 Prosinac 2022 08:32

Projekt Doma zdravlja Požeško-slavonske županije i HEP-a - „Medicinska torba - suputnik za ugrožene živote“

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

POŽEGA - Unutar Doma zdravlja Požeško-slavonske županije od lipnja 2003. godine s djelovanjem je započela Služba sanitetskog prijevoza. Na području Požege i okolnih mjesta djeluje pet timova, a tri tima osnovana su za područje Pakraca, Lipika i okolice.

Ova služba djeluje sa ukupno 22 specijalna sanitetska vozila kojima se svakodnevno prevoze pacijenti koji odlaze na liječničke preglede, kemoterapije, zračenja, ali i redovite dijalize i hemodijalize. Osim ovih prijevoza Služba sanitetskog prijevoza obavlja i hitne medicinske transporte između zdravstvenih Ustanova gdje svakodnevno spašava živote na području Požeško-slavonske županije. Pri svakom prijevozu članovi tima su vozač i posebno educiran medicinski tehničar, a prilikom hitnih transporta u vozilu se nerijetko nalazi i liječnik sa potrebitom medicinsko-tehničkom opremom. Služba saniteta radi 24 sata sedam dana u tjednu.

Projektom „Medicinska torba - suputnik za ugrožene živote“, nabavom 16 novih potpuno opremljenih medicinskih torbi, bit će moguće standardizirati i optimizirati medicinsku opremu te olakšati rad medicinskim djelatnicima prilikom prijevoza pacijenata.

Vrijednost Projekta je 50.000,00 kn, koji je potpomognut donacijom iz natječaja „Svjetlo na zajedničkom putu“ Hrvatske elektroprivrede (HEP-a) u iznosu od 20.000,00 kn. Projekt je započeo u veljači 2022. godine te je završen u prosincu 2022. godine.

 - Zajedničkom suradnjom i kroz ove tzv. male projekte možemo učiniti puno za podizanje standarda pružanja zdravstvene zaštite u djelatnosti sanitetskog prijevoza. Tijekom medicinskih transporta naših pacijenata naši timovi često moraju pružati medicinsku potporu, a nabavkom ove nove medicinske opreme za svaki ugovorni tim otklanjamo mogućnost pogoršanja zdravstvenog stanja svakog transportiranog pacijenta. Još jednom zahvaljujem HEP grupi što je svojom financijskom potporom prepoznala važnost našeg projekta na dobrobit pacijenata Požeško-slavonske županije - rekao je ovom prigodom ravnatelj Doma zdravlja Požeško-slavonske županije Marijan Višaticki.

Realizacijom projekta nabavke potpuno opremljenih medicinskih torbi za timove službe sanitetskog prijevoza u primarnoj zdravstvenoj zaštiti podignuta je kvaliteta usluge i skrbi za najpotrebitije među nama, bolesne i nemoćne.