Četvrtak, 30 Svibanj 2013 10:32

Malonogometni turnir i natjecanje u streljaštvu

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

TRI POŽEŠKE UDRUGE BRANITELJA ORGANIZIRALE SPORTSKO DRUŽENJE NA ŠICANI -

POŽEGA -  Tri požeške udruge branitelja Domovinskog rata, UHDDR grada Požege, UDVDR grada Požege i HVIDR-a grada Požege organizirale su u nedjelju sportsko druženje svojih članova, branitelja i građana na Šicani. Za sve ekipe organiziran je malonogometni turnir i natjecanju u streljaštvu sa zračnom puškom. Odazvalo se deset ekipa spomenutih udruga, ekipa policije, ekipa iz MO Drškovci, ekipa branitelja iz Slav. Broda, te ekipa domaćih snaga iz Jagodnjaka.IMG 0660

 

Predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga Krešimir Pavelić posebno je pozdravio ekipu branitelja iz Slav. Broda podsjećajući da smo mi svi zapravo u početku bili pripadnici 4. bojne 108. brodske brigade, prije nego je formirana 123. požeška brigada.

 

Natjecanje je otvorio požeški gradonačelnik Zdravko Ronko izražavajući zadovoljstvo viđenim zajedništvom svih braniteljskih udruga i građana. Zahvaljujem prijateljima iz Jagodnjaka koji su pokrenuli ovu inicijativu, te svima iz udruga branitelja koji su prihvatili da se nađemo na ovom turniru. Dakako da nas nitko ne smije dijeliti niti po kojoj osnovi. Niste se dijelili 91', nećete se dijeliti niti sada. Uvijek je bilo potrebno da se iskazuje to jedinstvo, jer danas postoji jedna druga zadaća, borba za sigurnost, za standard, za bolje pozicije u Europi. Danas morate također dati svoj veliki doprinos. Cilj je danas da se prisjetimo svih onih koji su krenuli u stvaranje slobodne i samostalne hrvatske države, jer su oni samo sa svojom ljubavlju, hrabrosti i srčanošću krenuli stvarati našu domovinu, a danas nisu s nama – rekao je gradonačelnik Ronko.

Nakon cjelodnevnog natjecanja u malom nogometu na mini pitch igralištu Šicana najbolja ekipa bila je UDVDR, druga ekipa UHDDR a treće mjesto osvojila je HVIDR-a. Među dvadeset natjecatelja u streljaštvu najbolji je bio Zdravko Kaporčić iz Slav. Broda, drugi je bio Željko Peternel iz Požege i treći Tomica Galović iz Požege. Kako je i tjednik Kronika imao natjecatelja u streljaštvu navodimo i osvojeno 11. mjesto za Kroniku. Najboljima je medalje uručio gradonačelnik Ronko.

 IMG 0647