Breadcrumbs

Srijeda, 07 Prosinac 2011 15:46

Sjećanje na najveću tragediju Požeštine

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

20. OBLJETNICA POGIBIJE 11 BRANITELJA NA PAPUKU  -

Dvadeset godina prošlo je od stradanja 11 hrvatskih branitelja na Papuku, nedaleko od Baze, kada su stradali u zasjedi. Tada, 2. prosinca 1991. godine tužno i šokantno je odjeknula ta vijest o pogibiji jedanaest hrvatskih branitelja, koja je i do danas ostala mjesto najvećeg stradanja u Domovinskom ratu na tlu Požeštine.

Na 20. Obljetnicu stradanja podno spomenika koji je podignut na mjestu pogibije položeni su vijenci i zapaljene svijeće u spomen i na vječno sjećanje. Vijence su položile delegacije roditelja i obitelji poginulih, predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, izaslanici Ministarstva obrane i Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, delegacije požeške vojarne i Policijske uprave, delegacije iz općina i gradova poginulih branitelja, delegacija Požeško-slavonske županije predvođena županom Marijanom Aladrovićem, delegacija grada Požege predvođena gradonačelnikom Zdravkom Ronkom, te učenici područne škole iz Buka koja nosi ime poginulog branitelja Tome Perića.

Molitvu kraj spomenika poginulim hrvatskim braniteljima vodio je velički župnik vlč. Mario Sanić, uz koncelebraciju vojnoga kapelana vlč. Željka Volarića. Nakon polaganja vijenaca već tradicionalno slijedi druženje u prostorijama općine Velika uz domaćinstvo načelnika općine Vlade Bobana.