Četvrtak, 21 Veljača 2013 13:14

Prekriti dom i urediti spremište

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

62. IZBORNA SKUPŠTINA DVD TRENKOVO  -

TRENKOVO – Prekriti svoj dom i uvesti grijanje u vatrogasno spremište, tako da na intervencije sa vodom mogu ići i zimi, glavni su planovi malog, ali vrijednog vatrogasnog društva iz Trenkova. Za to će im svakako biti potrebna i dodatna pomoć općine Velika koja će ove godine za njih izdvojiti 40 tisuća kuna, a punu potporu njihovim planovima dao je i svojom prisutnošću načelnik općine Vlado Boban.

DVD Trenkovo će u novom mandatu voditi Robert Karas kao predsjednik, Miroslav Protić kao tajnik, a Mario Protić kao zapovjednik operativne jedinice od 29 vatrogasaca, zaključak je 62. Izborne skupštine. Prošle godine imali su nekoliko požara od kojih najviše otvorenog prostora, a sudjelovali su i u gašenju šumskog požara na području Kantrovaca, gdje su djelovali puna dva dana s ostalim društvima općine Velika.

Društvo vodi računa i o svom pomlađivanju, tako da je vrlo aktivna jedinica djece i mladeži, a i o stalnom obučavanju operativnih članova. Tako su za vatrogasca nakon završene obuke i položenog ispita unaprijeđeni Josip Banović, Marko Blažević, Ivan Deša i Ivan Repinac, a vatrogasca 1. klase Mario Protić, Miroslav Protić i Antonio Mautner. Zaslužnim članovima uručene su odlikovanja, pa su srebrne medalje dobili Petar Devčić, Željko Pavlović, Željko Marukić, Ivica Tihal, Vinko Zvekić, Mario Devčić i Slavko Jogun.