Nedjelja, 17 Veljača 2013 11:18

Povećanje članstva i više aktivnosti

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

GODIŠNJA SKUPŠTINA KONJOGOJSTVENE UDRUGE VALLIS AUREA  -

 

IMG 2155MIHALJEVCI – Konjogojstvena udruga Vallis Aurea Požega održala je u društvenim prostorijama NK Croatia Mihaljevci svoju Redovnu i izbornu skupštinu. Analizu bogate aktivnosti udruge u prošloj godini iznio je tajnik Igor Del Vechio, jer osim izložbe konja i revijalne utakmice „Zlatne grive zlatne doline“ koje sami organiziraju sudjelovali su na niz manifestacija drugih konjogojskih udruga diljem Hrvatske. Sudjelovali su i na brojnim kulturnim priredbama, smotrama folklora, pokladnim običajima. Brojne aktivnosti uspjeli su realizirati uz veliku financijsku pomoć grada Požege, koji je za rad izdvojio 80 tisuća kuna. Zahvala je upućena gradonačelniku Zdravku Ronku koji je prisustvovao sjednici, uz zamjenika ministra zdravlja Marijana Cesarika i dopredsjednika gradskog vijeća Rastislava Navratila.

IMG 2147Dosadašnjih 22 člana ove male ali vrijedne udruge od danas je povećano za 5 novih članova koje je odlukom Skupštine udruga primila u članstvo, pa se može očekivati još veća aktivnost.

Izabrano je i novo rukovodstvo udruge u narednom mandatu. Za predsjednika je ponovno izabran Damir Pavković, za dopredsjednika mladi član Stjepan Leist, a za tajnika ponovno Igor Del Vechio.

Ovogodišnja izložba konja i revijalna utakmica dvoprega „Zlatne grive zlatne doline“ bit će održane 05. svibnja, a priprema se i provođenje projekta „Konji u radu na tradicionalan način“ u kojem će se prezentirati način pripreme zemljišta, oranje i brnanje s konjima, te sadnja kukuruza. Prezentacija će biti izvedena na zemljištu Etno kuće Bello u Pleternici.