Ispiši ovu stranicu
Utorak, 18 Veljača 2020 13:14

Gradonačelnik Puljašić primio učenike OŠ Antuna Kanižlića s gostima iz Portugala, Poljske i Italije

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

POŽEGA - OŠ Antuna Kanižlića sudjeluje kao partner u međunarodnom projektu Erasmus+ pod nazivom A school of democracy - we know our rights and duties čiji je nositelj škola iz Poljske, a partneri škole iz Italije i Portugala, te naša Kanižlićeva škola. Cilj projekta je povećati interes učenika za lokalnim društvenim i političkim životom, počevši od škole gdje se mogu upoznati s osnovnim pravilima demokracije promatrajući kako funkcionira škola i njezino vodstvo, kao i omogućiti učenicima razvijanje komunikacijskih vještina na engleskom jeziku te digitalnih kompetencija.

U sklopu projekta planirane su tri mobilnosti, a tijekom ovoga tjedna u Požegi borave učenici i nastavnici ovih triju zemalja koje je u Gradskoj vijećnici ugostio gradonačelnik Darko Puljašić.

- Drago mi je da ste posjetili našu zemlju i naš grad. Nadam se da ćete uživati, dobro se upoznati i sklopiti nova, trajna prijateljstva jer vi, mladi, ste budućnost Europe. Ovo je najbolji način za uspostavljanje komunikacije među našim državama i narodima jer jedni od drugih zasigurno možemo puno toga naučiti. Nadam se kako ćete biti naši ambasadori u cijeloj Europskoj uniji jer lijepo je u Hrvatskoj, Slavoniji, a posebno ovdje u gradu Požegi.- poručio je gradonačelnik Puljašić.

Projekt je vrijedan 123.184,00 eura, financira ga Agencija za mobilnost i programe EU, a provodi se od 1. rujna 2019. do 31. kolovoza 2021.

Galerija slika