Ispiši ovu stranicu
Petak, 25 Listopad 2019 09:43

Održana svečana primopredaja vozila pristiglih iz Tirola

Ocijeni sadržaj
(16 glasova)

Protekle godine svečano je obilježena 10. godišnjica suradnje austrijske Savezne pokrajine Tirol i Grada Lipika, a danas smo svjedočili i njezinu nastavku. Naime, u dvorištu Poduzetničkog inkubatora Lipik jutros je izvršena primopredaja tri vozila koja su donirana upravo iz Tirola.

Tako je Peter Logar, koordinator za humanitarnu pomoć Vlade austrijske savezne pokrajine Tirol, koji je u našem kraju već poznat kao veliki donator, uručio vozila ravnateljici Dječjeg vrtića „Kockica“ Tatjani Benković te direktoru Lipičke razvojne i turističke agencije LIRA d.o.o. Dejanu Iličiću, dok je Marijanu Strgancu, direktoru gradskog komunalnog poduzeća Lipkom d.o.o. uručeno specijalno vozilo za odvoz komunalnog otpada. Čelnici gradskih tvrtki su se od srca zahvalili gospodinu Logaru i pri tome su istaknuli kako će ova donirana vozila uistinu poslužiti svrsi.aktualnolight elementi7384slika3

„Zahvaljujući suradnji našeg Grada, Petera Logara i pokrajine Tirol, Grad Lipik je primio ove hvalevrijedne donacije u vozilima, što nije prvi put da su nam pomogli u olakšanju i unaprjeđenju funkcioniranja gradske uprave, kao i mnogobrojnih udruga, poput vatrogasnih društava i Crvenog križa. S kamionima, osobnim vozilima, motorima i strojevima pokazali su koliko veliko srce i ljubav imaju prema Hrvatskoj te našem kraju, a jedna od velikih vrijednosti je i prijateljstvo koje gajimo svih ovih godina.“, rekao je lipički gradonačelnik Vinko Kasana.

Sva dosadašnja vozila, kao i najveći dio vatrogasne opreme, dobivena su zahvaljujući donacijama pokrajinske vlade Tirola i svesrdnom angažmanu gospodina Logara koji je ovom prilikom zahvalio na srdačnom dočeku, istaknuvši kako u njegovoj zemlji postoji izreka koja govori da se društvo mjeri prema tome kako se odnosi prema djeci i starijima. „Pokrajina Tirol je već deset godina prisutna na ovom području. Koncentrirani smo na Lipik posebno zahvaljujući dobroj suradnji koju imamo s predstavnicima Grada i iskreno nas veseli kad vam možemo pomoći.", istaknuo je Peter Logar.

Ovom su prigodom mališani iz Dječjeg vrtića „Kockica“, uz mentorstvo svojih odgajateljica, izveli prigodni program ispunjen pjesmom i plesom.

izvor: compas.com.hr

Galerija slika