Ispiši ovu stranicu
Subota, 25 Svibanj 2019 12:20

„Daj pedalu lošim navikama“ dalo 200-njak biciklista i pridružilo se Biciklijadi

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

ODRŽANA SPORTSKO REKREACIJSKA MANIFESTACIJA „POŽEGA - ZDRAVI GRAD“ PO 17. PUTA -  

POŽEGA - Pod pokroviteljstvom Grada Požege i u organizaciji Turističke zajednice Grada Požege po 17. put se održala Sportsko rekreacijska manifestacija „Požega – zdravi grad“ koja  promovira zdravlje, sport, povratak prirodi i opušten način života. Manifestacija se održava uz Svjetski dan sporta koji ćemo obilježiti 30. svibnja.

U Parku kraj Nikole Tesle na brojnim štandovima prezentirali su se proizvođači domaćih proizvoda poljoprivrednih gospodarstava, od meda, aronije, lješnjaka, lavande, jabuka i jabučnog soka, kolača i cvijeća. Promoviralo nekoliko sportskih udruge grada i udruga koje promoviraju zdrav način života: Udruga zdravi život – sa svojim Teen Fitness programom, Odred izviđača Požega s prezentacijom rada izviđača, podizanjem šatora, igre spretnosti i druge igre s njihovih radionica, HPD Gojzerica predstavlja svoju udrugu i planinarsku opremu a organizira izlet na Požešku goru, HPD Sokolovac s prezentiranjem kompleta obveznog za odlazak u planine i predstavljanjem vezanja čvorova prve požeške planinarske vodičice. Policijska uprava Požeško slavonska je i ove godine registrirala bicikle od 9 do 12 sati a Zavod za javno zdravstvo PSŽ i Liga protiv raka Požega predstavili su Nacionalni program ranog otkrivanja raka - projekt „Živjeti zdravo“ i „šetnje parkovima grada Požege“. Svoje štandove imale su i škole, OŠ A. Kanižlića s humanitarnom akcijom Marijini obroci i kao dio Biciklijade koja je došla u koloni iz škole, Poljoprivredno prehrambena škola Požega sa sadnicama cvijeća i kolačima, OŠ Dragutina Lermana Učenička zadruga Cucurbita s bučinim uljem i sjemenkama te proizvodima od lavande.

Partner ove manifestaciji Brdsko biciklistički klub Požega organizator je Požeške biciklijade koja se više od deset godina vozi ulicama grada Požege, pa sve do nekog od obližnjih izletišta, ove godine cilj je bio u Donjim Emovcima na truističkom imanjuz „Zlatni lug“. Iz Parka je startalo 200-njak bicikklista, od pojedinaca, cijelih obitelji s djecom, školaraca, do članova biciklističkih udruga. Na cilju ih je dočekala okrjepa, paprikaš i sokovi, a nakon odmora nekoliko zanimljivih i zabavnih igara, od skakanja u vreći, potezanja užeta, bacanje potkove, bacanja bicikla u dalj s mjesta i vrijedne nagrade. Nagrađeni su najstariji i najmlađi biciklista koji su došli na cilj.

IMG 5150Na Požega – zdravi grad i požeški gradonačelnik je stigao sa svojim biciklom, a vozio je u nastavku i Biciklijadu. – Pozivam sve naše sugrađane da se druživo ovdje u prirodi u samom centru grada, da se vozimo biciklima po najljepšem gradu na svijetu, da se zajedno družimo uz slogan „U zdravom tijelu – zdrav duh“. Grad Požega se uistinu trudi da svima omogući rekreaciju i današnju vožnju biciklom uz sve sigurnosne mjere, pa mogu voziti cijele obitelji i mala djeca. U nastavku na cilju u Zlatnom lugu čeka nas okrjepa koju je pripremila naša Turistička zajednica i nastavak druženja uz zabavne igre – pozvao je gradonačelnik Puljašić, koji je najavio sugrađanima da se nastavlja izgradnja šetnice uz Orljavu prema istoku, od „plavog mosta“ sve do obilaznice i Šijačke ulice. Tako će se osigurati gotovo 6 km sigurnog šetališta za pješake i bicikliste uz Orljavu u Veličanku. Uređuje se rekreacijski park i dječje igralište za zdrav život te 20-tak km biciklističkih staza.

Galerija slika