Banner 750x94 panonika

HOE WebBanneri 750x250

Breadcrumbs

Utorak, 27 Ožujak 2012 10:18

Bombu i minu odložio kraj škole

Ocijeni sadržaj
(15 glasova)

TERORISTIČKI AKT NEODGOVORNOG POJEDINCA  -

U ponedjeljak, 26. ožujka, oko 17 sati zaprimljena je dojava djelatnika jedne srednje škole, da je uz tenis terene Tehničke  škole u Požegi, u ulici Ratarničkoj,  u neposrednoj blizini škole, sakupljajući sekundarne sirovine, pronašao vrećicu s eksplozivnim sredstvima. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izašao je na mjesto pronalaska i utvrdio da se radi o ručnoj bombi M-75, protupješačkoj mini te dva rasprskavajuća streljiva call. 2mm. Predmeti su izuzeti i bit će uništeni.

DSCN0266Kako neslužbeno saznajemo prostor na kojemu su pronađena eksplozivna sredstva nedavno je opožaren, pa je moglo doći do eksplozije uslijed vatre.

Iz PU požeško-slavonske poručuju: - Pozivamo i apeliramo na sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva da ga bez straha od sankcija prijave policiji, s napomenom da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva već da obavijeste policiju na broj telefona 192 nakon čega će policijski službenici u civilu doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasno sredstvo.