Breadcrumbs

Ponedjeljak, 26 Ožujak 2012 10:03

Kalašnjikovom pucao po policiji u Sulkovcima

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

U subotu, 24. ožujka 2012. godine oko 19.30 sati zaprimljena je dojava da 56-godišnjak u Sulkovcima puca iz automatske puške.

Prilikom policijske intervencije, koja je trajala gotovo dva sata, 56-godišnjak je iz automatskog vatrenog oružja napao policijske službenike koji su bili prisiljeni uzvratiti vatru te su ga ranili u natkoljenicu.

Napadač je kolima hitne medicinske pomoći prevezen u Opću županijsku bolnicu Požega. Kako kasnije saznajemo ranjen je Zvonko Tomić iz Sulkovaca.

DSC_0037

– Tijekom osiguranja mjesta događaja muškarac je u više navrata pucao iz automatskog oružja na policijske službenike. Policajci su bili prisiljeni uzvratiti vatru i tom je prilikom muškarac ranjen u natkoljenicu – kazao je Željko Grgić, načelnik Odjela krim-policije PU požeško-slavonske. Završni obračun Tomića i policije dogodio se oko 22 sata, a nakon ranjavanja Tomić je prevezen u Opću županijsku bolnicu Požega.


Ispalio na policiju 49 metaka

DSC_0065Na analizi nakon očevida u PU Požeško-slavonskoj saznali smo da je Zvonko Tomić prvo na policijsku ophodnju koja je došla provjeriti prijavu o događaju pucanja, također odmah otvorio vatru iz kalašnjikova. Oni su se jedva sklonili u zaklon a nakon dolaska interventne policije i poziva da preda oružje, Tomić izlazi iz obiteljske kuće i nastavlja s kratkim rafalnim pucanjem u pravcu policajaca. U ta dva sata rješavanja krizne situacije on je na policiju ispalio 49 metaka, dok su policajci ispalili 4 hitca u zrak kao upozorenje i dva u njegovom pravcu od kojih ga je jedan pogodio i lijevu natkoljenicu. – Nakon što je napadač pao na tlo pokušao je staviti novi puni okvir u pušku, ali su policijski službenici u tome spriječili. Odmah su mu pružili prvu pomoć do dolaska Hitne pomoći. Kraj napadača pronađen je još jedan puni spremnik i preko 200 komada streljiva – istakao je Željko Grgić, koji je pohvalio sve policijske službenike koji su sudjelovali u ovom događaju a posebno pripadnike interventne jedinice policije, koji su pod rafalnom paljbom iz neposredne blizine djelovali vrlo profesionalno i ciljano ranili napadača, te ga tako onesposobili za dalji napad.

Na događaju je djelovalo 12 policijskih službenika, te policajci koji su osiguravali prometnicu Pleternica-Batrina koja je bila čitavo vrijeme zatvorena.