Banner 750x94 orljava

Webp.net gifmaker 1

Breadcrumbs

Nedjelja, 19 Veljača 2012 18:09

Najveće štete od gospodarskog kriminala

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

S KONFERENCIJE ZA NOVINARE U PU POŽEŠKO-SLAVONSKOJ  -

POŽEGA - Na području Policijske uprave Požeško-slavonske tijekom prošloga je mjeseca  zabilježeno 38 kaznenih djela. Tim je djelima kako se procjenjuje nastala materijalna šteta od milijun 200 tisuća kuna. Istaknuto je to na redovitoj konferenciji za novinare održanoj u PU Požeško slavonskoj.

- Od ukupno milijun 200 tisuća kuna koliko se procjenjuje visina nastale materijalne  štete, najveći dio čak 89 posto odnosi se na štetu nastalu kaznenim djelima u domeni gospodarstva - rekao je  Krunoslav Kokić službenik za odnose s javnošću te dodao - Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad trgovačkim društvom iz Pakraca i nad 64-godišnjakinjom također iz Pakraca kao odgovornom osobom društva utvrđeno je da postoji osnovana sumnja na počinjenje kaznenog djela zloporaba ovlasti u gospodarskom poslovanju. Naime u razdoblju od 1. siječnja do 31. kolovoza 64-godišnjakinja je propustila obračunati i uplatiti porez na dohodak, te doprinose za zaposlenike navedenog trgovačkog društva čime je oštetila državni proračun za navedeni iznos od milijun 69 tisuća kuna.

Na konferenciji za novinare bilo je riječi i o prekršajima javnog reda i mira te prometnoj problematici.

Tijekom prošloga mjeseca na području Policijske uprave Požeško-slavonske bilo je zabilježeno 28 prekršaja javnog rada i mira što je za 20-ak posto manje nego li prethodnoga mjeseca ali i za isto razdoblje prošle godine. Zbog počinjenih su prekršaja bile prijavljene 53 osobe među kojima je bilo i sedam maloljetnika. Najviše prekršaja javnog reda i mira građani su činili nedjeljom od ponoći do 6 sati ujutro.

Prošloga je mjeseca bilo i manje prometnih nesreća ali i manje ozlijeđenih osoba.

Uz 35 prometnih nezgoda u nadzoru prometa bilo je zabilježeno i 899 prometnih prekršaja.

Vozač zaustavljen u siječnju koji je vozio s 2,47 promila alkohola je neslavan rekorder toga mjeseca, a najbrži vozač je mladić koji je vozio „Opela“ u naseljenom mjestu čak 108 km na sat. (V.Re.)