Banner 750x94 panonika

HOE WebBanneri 750x250

Breadcrumbs

Utorak, 03 Siječanj 2012 09:40

Požar u skladištu Studenca

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

STUDENAC04 PRILIKOM GAŠENJA OZLIJEĐENA DVA VATROGASCA I JEDAN RADNIK  -

 

LIPIK - U ponedjeljak, 2. siječnja, iza 7 sati u Lipiku u ulici Matije Gupca zapalila se plastična ambalaža u skladištu Tvornice Studenac koja posluje u sklopu Podravke d.d. Požar se proširio na sav gorivi materijal, te na skladište gotove robe, a gorjelo je oko 1.500 m2 objekta skladišta. Požar je prijetio i ostalim objektima tvornice. U gašenju požara sudjelovali su vatrogasci DVD Lipik, DVD Pakrac, DVD Dobrovac i DVD Poljana, a kasnije su u pomoć stigle i vatrogasne snage JVP Daruvar, JVP Požega i JVP Garešnica. Angažirano je preko deset vatrogasnih navalnih i ostalih specijaliziranih vozila te nekoliko desetaka vatrogasaca. Požar su gasili i djelatnici, te je tom prilikom uglavnom od udisanja dima teže ozljede zadobio jedan djelatnik i lakše ozljede dva vatrogasca.

STUDENAC01

Oko 11 sati ovaj veliki požar je stavljen pod kontrolu, a vatrogasne snage su ostale djelovati na njegovom konačnom gašenju. Iza 13 sati požar je u potpunosti ugašen nakon petosatne borbe a nove vatrogasne snage ostale su u cjelodnevnom dežurstvu na požarištu.

Policijskim očevidom utvrđeno je da je do požara došlo uslijed kvara na električnoj instalaciji rasvjete, tj. na jednom rasvjetnom tijelu s fluorescentnom svjetiljkom. Zbog mraka očevid je prekinut i nastavljen je tijekom današnjeg dana, radi procjene materijalne štete.STUDENAC03