Banner 750x94 panonika

HOE WebBanneri 750x250

Breadcrumbs

Nedjelja, 18 Prosinac 2011 10:22

Za ljepše i sigurnije blagdane

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
U TIJEKU NACIONALNA  AKCIJA „MIR I DOBRO“  -

POŽEGA - Na području policijske uprave Požeško-slavonske Nacionalna u tijeku je akcija "Mir i dobro" koju već punih 18 godina organizira Ministarstvo unutarnjih poslova. Akcija je  započela od 12. prosinca i trajat će sve do 8. siječnja iduće godine.

Tijekom prošlogodišnje akcije „Mir i dobro“ na razini Hrvatske bilo je teško ozlijeđeno 11 osoba među kojima je bilo jedno dijete, te jedan maloljetnik.

Zbog nestručnog rukovanja oružjem i eksplozivnim sredstvom jedna je osoba smrtno stradala, dok je 16 osoba bilo lakše ozlijeđeno.

Rekla je to na konferenciji za novinare glasnogovornica u Policijskoj upravi Požeško slavonskoj Ivana Radić navodeći kako je bilo prijavljeno i 18 propucavanja različitih objekata od obiteljskih kuća do stanova, ugostiteljskih objekata te osobnih vozila.

Na žalost tijekom prošlogodišnje akcije „Mir i dobro“ upravo je na našem području jedna osoba smrtno stradala. Lani je na našem području podsjetila je glasnogovornica Radić tijekom akcije zbog nezakonitog posjedovanja bilo oduzeto i šest komada različitog oružja, više od tisuću i pol komada različitog streljiva te sedam različitih eksplozivnih sredstava kao što su bombe, te jedno pirotehničko sredstvo.

Kako bi širu javnost upozorili na opasnost od uporabe nedopuštenih pirotehničkih i drugih sredstava u policijskoj su upravi izradili edukativne materijale koje će dijeliti građanima, te školarcima.

V.Re.