Četvrtak, 19 Listopad 2017 14:00

Volonteri u parkovima pripremili brojne aktivnosti za djecu

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NACIONALNI PROGRAM „ŽIVJETI ZDRAVO“ -

POŽEGA - Na Sportsko – rekreacijskom centru u Požegi danas je održan nastavak provedbe aktivnosti Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“, komponente „Volonteri u parkovima“, koja je okupila stotinjak požeških osnovnoškolaca. Program provodi županijski Zavod za javno zdravstvo, u suradnji sa Županijom, Gradom, Društvom Naša djeca, udrugom „Zdravi život“, te brojnim drugim sportskim udrugama i volonterima.

Cilj aktivnosti je da naši sugrađani prepoznaju vrijednost inicijativa, svjesni pozitivnih učinaka koje donose tjelesne aktivnosti i boravak na otvorenom.

- Želimo ponovno dovesti djecu u parkove da se igraju i provode slobodno vrijeme na svježem zraku te da manje budu ispred kompjutera i televizije. Želimo iskoristiti prekrasno vrijeme ovih par dana te planiramo organizirati ovakav događaj jedan dan u tjednu kako bi sva djeca mogla sudjelovati - rekla je Jelena Fuček ispred Udruge Zdrav život.

Akciju je svojim dolaskom podržao i gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

- Grad Požega nastavio je ulagati u infrastrukturu koja pridonosi podizanju kvalitete života naših sugrađana tako da ćemo uskoro imati novih 1,700 metara uređene šetnice uz Veličanku. Nastavit ćemo ulagati i u ostale sportske objekte i sretni smo što se koriste za zdrav život i ono što cijelo vrijeme promoviramo - zdrav i kvalitetan život kakav zaslužujemo u našem gradu – poručio je gradonačelnik Puljašić.

Aktivnosti poput ove današnje, kao svi budući sadržaji koji će se provoditi u sklopu projekta, bit će potpuno besplatni za sve sudionike, a trebali bi se održavati jednom u tjednu. Sve informacije o terminima i planiranim aktivnostima koji će se održavati na Rekreaciji bit će dostupne na web stranicama Grada Požege, Turističke zajednice Grada Požege i Zavoda za javno zdravstvo.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska