Petak, 29 Rujan 2017 11:11

Europski sportski školski dan obilježen i u čaglinskoj školi

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ČAGLIN – Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja pristigla je u sve osnovne i srednje škole u Republici Hrvatskoj preporuka da se obilježi Europski školski sportski dana. Ovaj Projekt se u našoj zemlji provodi treću godinu za redom, a OŠ Stjepana Radića iz Čaglina je po prvi puta sudjelovala u njemu.

DSC03207Glavni cilj je promicanje sporta te podizanje svijesti, posebice kod djece, o važnosti bavljenja tjelesnim aktivnostima u funkciji očuvanja i poboljšanja zdravlja.

- Iako svake godine različitim aktivnostima obilježavamo Hrvatski olimpijski dan, ovaj Projekt smo obilježili malo drugačije. Naime, učiteljice RN Željka Peić, Gordana Ereiz, Ivana Razumović i Ivana Mlakar, na inicijativu ravnateljice škole Slađane Švajda su predložile da ove godine pozovemo u goste sportaša i trenera Roberta Garca koji u našoj sredini vodi sekciju Čaglin Judo kluba Kutjevo. U našoj školi imamo desetak i više učenika koji judo marljivo treniraju te je Europski školski sportski dan bila izvrsna prilika da učenici od 1. do 4. razreda vide dio jednog treninga. Osim toga učiteljice i pedagoginja su razgovarali s učenicima o važnosti bavljenja sportom, koje sportove oni vole i bave se s njima i sl. Učenici koji treniraju judo su odgovarali na pitanja učenika o tome kako je trenirati, koliko puta tjedno treniraju, kako se polaže za pojaseve i koliko su medalja do sada osvojili – rekla nam je pedagoginja škole Ljiljana Đurđević prof.

Tekst/foto: OŠ Stjepana Radića Čaglin