Ponedjeljak, 12 Lipanj 2017 14:23

Uz 20. godišnjicu priznanja osnivačima Vile Velebita

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

GODIŠNJA IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA LIČKOG ZAVIČAJNOG DRUŠTVA „VILA VELEBITA“ IZ POŽEGE -

SKENDEROVCI – Požeško Ličko zavičajno društvo „Vila Velebita“ koje je u cijeloj Požeštini, pa i šire poznato po brojnim kulturnim i izdavačkim aktivnostima, organizaciji izložbi, književnih večeri i koncerata, održalo je Godišnju izvještajnu skupštinu u ljetnikovcu Boić u Skenderovcima. Na skupštini su prihvaćena sva izvješća i plan rada za naredno razdoblje.

- Organizirali smo u rujnu 2. Likovnu koloniju sa 23 umjetnika, promovirana je knjiga „Požeški zapisi“ uključujući i u Gospiću, zatim smo organizirali smotru mješovitih pjevačkih skupina, imali koncerte našeg zbora, koji je nastupio na snimanju popularne HTV emisije „Lijepom našom“, upriličena je izložba radova sa kolonije, zbor je nastupio u Cerniku i Karlovcu gdje je dobio srebrnu plaketu, a u travnju je bila tradicionalna godišnja priredba „Lička večer“ sa gotovo 400 posjetitelja - istakao je u izvješću o radu „Vile Velebita“ njen predsjednik Josip Fajdić koji je najavio aktivnosti do kraja godine kao što su gostovanje zbora u Mađarskoj, koncerti, promocija knjige „Posebnosti Like“ u Zagrebu, Gospiću i po Slavoniji, organizacija likovne kolonije i drugo.

Entuzijazam članova pohvalio je u raspravi Nino Smolčić, a Marijan Pilon aktivnosti pjevačkog zbora ovog društva.

- Vaša izdavačka djelatnost nam je ponos jer ima veliki utjecaj na kulturni život grada i ove sredine - kazao je u pozdravnoj riječi zamjenik gradonačelnika Požege Ferdinand Troha.

Predsjednik Fajdić na kraju skupštine, a uz jubilarnu 20-obljetnicu osnivanja „Vile Velebite“ uručio je priznanja osnivačima zahvalivši im se na dugogodišnjem radu i dobroj suradnji. Zabavni dio skupštine upotpunili su glazbenici „Nehajski bećari“ ličkim i slavonskim skladbama.

Tekst/foto: Vladimir Protić