Petak, 07 Listopad 2016 14:31

OŠ Julija Kempfa obilježila svjetski dan osmijeha

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POŽEGA - Svake godine, prvog petka u listopadu, obilježava se Svjetski Dan Osmijeha. U Kempfovoj školi ove godine obilježen je u nižim razredima na satovima engleskog jezika s učiteljicom engleskog Jasminom Radović Jakovljević koja je ujedno i voditelj ovog projekta. 

- Evo kao i prošle godine odlučili smo obilježiti ovdje kod nas u školi Dan osmijeha, da malo školu zarazimo radošću i osmijehom. Provodili smo razne radionice, plakate na temu „Smiley face vs angry face“ i „Dentist Help“. Evo došao nam je u posjet i jedan veseli klaun koji nas zabavlja i pomaže djeci da se stalno smiješe - rekla nam je voditeljica projekta Jasmina Radović Jakovljević.

U goste je došla i stomatologinja Mihaela Žakula Skrčević, koja je djeci govorila o važnosti bijelih i zdravih zubi i zdravoj prehrani, ne bi li imali što ljepši osmijeh. Na poklon im je donijela jabuke, mandarine, četkice i pastice za zube, a igrali su i kviz o zubima.

- Djecu smo upoznali o važnosti pranja zuba i zdrave prehrane, podijelili smo im malo voća te će svatko dobiti četkicu i jednu pastu za zube kao promocija za Svjetski dan Osmijeha, zajedno sa klaunom smo djeci krojačkim metrom mjerili tko ima najduži osmijeh, i na djeci se vidi da su sretna i zadovoljna – rekla je stomatologinja Mihaela Žakula Skrčević.

Tekst/foto: A. Protić