Srijeda, 05 Listopad 2016 14:02

Kad se male ruke slože sve se može

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

UZ BOGAT PROGRAM DJECA PLETERNICE OTVORILA DJEČJI TJEDAN -

PLETERNICA - Kad se male ruke slože sve se može, stih je poznate dječje pjesmice, a da je uistinu tako pokazala su pleternička djeca koja su svojim programom otvorila Dječji tjedan u Pleternici. Uz čaj i peciva za okrijepu i balone i krede za igru upotpunjen je program u kojem su nastupili učenici OŠ fra Kajo Adžić, djeca iz dječjeg vrtića Tratinčica, plesna sekcija Cvjetići glazbe, Pleterničke mažoretkinje i Društvo naša djeca koje je i organizator ove aktivnosti.

Prije nego je Marija Mrvelj, dječja gradonačelnica službeno otvorila Dječji tjedan, svim prisutnima se obratio i zamjenik gradonačelnice Domagoj Katić te im čestitao na svim aktivnostima koje provode tokom godine čime obogaćuju Pleternicu. - Pleternica je Grad prijatelj djece, ali ne samo na papiru nego kao što i sami vidite kroz sve ove brojne aktivnosti nastojimo vama, djeci omogućiti prostor za rast i razvoj. Ono što vas sigurno najviše veseli je dječje igralište u parku, prostor koji smo namjenili samo vama kako bi imali sretno djetinjstvo u kojem ćete steći puno novih prijatelja - rekao je Katić.

Program obilježavanja Dječjeg tjedna nastavljen je drugog dana u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici Pleternica pričaonicom za predškolsku dob te predavanjem za mlade roditelje, a treći najmlađi Pleterničani iz DV Tratinčica imali su priliku družiti se uz igru s gradonačelnicom Antonijom Jozić dok su oni malo stariji iz Osnovne škole fra Kaje Adžića imali tribinu na kojoj su mogli postavljati pitanja gradonačelnici o svemu što ih zanima i muči.

Program obilježavanja nastavlja se sve do nedjelje, a očekuje nas u četvrtak od 17 sati igraonica za djecu do 3 godine Otkrivam svijet u knjižnici te u petak od 9,30 druženje predškolaca i korisnika dnevnog boravka. U subotu od 10 sati počinje Dječji sajam ispred Gradske kuće uz prezentaciju rada djeljih udruga, dječje dvorište s frizurama za djevojčice, sportskim animatorom i pokojim iznenađenjem, dok u 12 sati počinje turnir između odraslih i osnovnoškolaca. U nedjelju je u 9,30 dječja sveta misa u crkvi sv. Nikole Biskupa, a od 16 sati završno veselje i zatvaranje Dječjeg tjedna u prostoru Dnevnog boravka.

Tekst: Vladimir Protić Foto: Grad Pleternica