Petak, 16 Rujan 2016 10:39

Kutjevačka Graševina Turković osvojila zlatnu medalju na MUNDUS VINI

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

KUTJEVO - Na prestižnom međunarodnom natjecanju 19. Grand International Wine Award MUNDUS VINI u Njemačkom Neustadtu, kutjevačka vina ponovno su potvrdila svoju kvalitetu i grasevinaosvojila dvije medalje. U konkurenciji od 4.300 uzoraka iz 38 zemalja svijeta, u kojemu su vinari iz Hrvatske sudjelovali sa 33 uzorka svojih ponajboljih vina, osvojeno je ukupno 4 zlatne i 10 srebrnih medalja. 

Kutjevačka Graševina Turković, berba 2015. godine osvojila je zlatnu medalju, te ponovno potvrdila svoju kvalitetu, jer je već ove godine osvojila jednu zlatnu medalju na međunarodnom ocjenjivanju Decanter u Londonu i jednu srebrnu medalju na natjecanju 23th edition of the Concours Mondial de Bruxelles.

- Graševina Turković je polu suha graševina s položaja Vetovo, brana je u fazi prezrelog grožđa, kada je 10% bobica već bilo u sušicama. Ima jedan poseban štih kasne berbe i većeg vina. Sa ovog položaja imamo oko 10.000 litara vina te kvalitetne graševine od ukupne naše proizvodnje koja se kretala oko 5 milijuna litara vina. Meni kao enologu svakako ovo znači prestiž i jedno veliko priznanje – istakao je glavni enolog kutjevačkih podruma, Ivan Marinclin.

de gothoDrugu nagradu i srebrnu medalju dobila je kutjevačka Graševina iz linije De Gotto, koja je također samo potvrdila svoju kvalitetu jer je i ona ove godine na međunarodnim natjecanjima već osvojila jednu zlatnu medalju na natjecanju u Briselu i jednu srebrnu medalju na Decanteru u Londonu.

- Graševina De Goto proizvedena je s položaja Hrnjevac, i trenutno također spada u naše dvije top Graševine. Na najboljim i prestižnim međunarodnim natjecanjima samo potvrđuje svoju kvalitetu – istakao je enolog Marinclin. 

Enologu na uspjehu čestitao je i novi predsjednik Uprave Kutjeva d.d., Mladen Pavić, koji je baš preuzeo funkciju i vođenje Kutjeva d.d.

Tekst/foto: Vladimir Protić