Utorak, 19 Ožujak 2024 10:00

Restoran "Schon Blick" u Vetovu na a'la cart ponudi dvije nove gastro senzacije - teleća koljenica i janjeća plećka

Ocijeni sadržaj
(16 glasova)

VETOVO - Restoran "Schon Blick" u Vetovu stalno nas iznenađuje sa svojim novinama u restoranskoj ponudi. Prije nekoliko mjeseci nazočili smo uvođenju nove a' la cart ponude s nekoliko jela na bazi divljači u više slijedova. Prvo jelo je bilo carpaccio od sirove srnetine, pate od jelena i kravlja skuta s medom, a na podlozi od rikole žele od šumskog voća, zatim gulaš od vepra, pečena palenta, krema od češnjaka i krumpira sa mikro biljem. Ramstek od jelena u svinjskoj maramici, štapići od krumpira, umak demi glace i umak od crnog vina i kao desert čokoladni brownie sa vanilija sladoledom u umaku od šumskog voća. Sva jela u slijedu kreirao je i pripremio poznati chef Nebojša Rajković koji je uveo novine u kuhinju i gastronomsku ponudu.

IMG 20240219 190306Restoran "Schon Blick" sada nudi i dvije prave gastronomske senzacije, a to su teleća koljenica i janjeća plećka. To su dvije gastronomske poslastice koje sada možete dobiti stalno u ponudi ovog restorana i svakako su jedan iskorak u gastro ponudi Požeške doline. Nema puno restorana u kontinetalnoj Hrvatskoj koji ta jela imaju u svakodnevnoj ponudi pa Restoran "Schon Blick" svakako podižu u kvaliteti ponude.

Osim teleće koljenice i janjeće plećke Restoran "Schon Blick" sada nudi gulaš od divljači, rebarca u BBQ umaku, čips od šarana koji je vrlo popularan u Baranji a sada dolazi i u naše krajeve, a evo Restoran "Schon Blick" i u tome prednjači. Na ponudi su i ostali mesni i riblji specijaliteti, poznate mesne i riblje plate, fiš paprika, te riblji fileti na žaru, prženi i panirani, od šarana, soma i smuđa, kao i već odlično poznate lignje na žaru, pohane ili punjene kao vrhunsku gastronomsku deliciju.IMG 20240219 190047

Osim već poznatih palačinki "Schon Blick" uveli su još nekoliko deserata i za one najprofinjenije sladokusce.

 - Baviti ugostiteljstvom je uvijek i svaki dan izazovno, zahtijeva puno angažmana, a svaki dan sve veći broj gostiju koji su sve više profinjeniji i kulinarski osviješteni, gura nas u nove ugostiteljske avanture. Odlučili smo se unijeti neke nove svježine u našu i do sada veliku ponudu, sa novim jelima u kojima se upotrebljavaju više divljači, više teletine, više janjetine, jela kao što su carpaccio od divljači. U stalnoj a' la cart ponudi imat ćemo desetak novih jela a i jela sa ražnja i ispod peke. To je svakako zahtijevalo nužna proširenja u našoj kuhinji i dodatno opremanje novim strojevima i aparatima, ali pronaći vrsnog i poznatog kuhara, pravog chefa koji će moći uvesti nova jela, obučiti naše djelatnike u kuhinji i svojim kreacijama i receptima privući nove goste. Sada smo u jednoj novoj fazi našeg razvoja, puno smo toga već odradili, a od sada je pred nama jedna nova gastronomska ponuda - istakla je šefica restorana Anita Miličević, koja dodaje da su uz ovakve gastonomske senzacije proširili i svoju ponudu vrhunskih vina.

Medij