Ponedjeljak, 29 Siječanj 2024 09:14

Članovi HPD "Gojzerica" na tradicionalnom planinarskom pohodu u selo Gazije u spomen na Branka Tivanovca

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

KUTJEVO / GAZIJE - Ponovno je održan već tradicionalni planinarski pohod u selo Gazije, koje se nalazi na obroncima Krndije u blizini Feričanaca. Planinarski pohod održan je u spomen na nikad prežaljenog Branka Tivanovca, a organizator je bio HPD Sokol Feričanci. HPD Gojzerica Požega zajedno sa prijateljima iz HPD Vidim Kutjevo uputila se planinskim prijelazom preko Dobre vode, sve do Gazija kako bi s ostalim planinarskim društvima s područja Slavonije obilježila ovaj dan.

Pohod je bio cjelodnevni, tako da je započeo u jutarnjim satima u Kutjevu te je završio povratkom u Kutjevo u sami sumrak. Naši planinari obilježili su ovaj dan, zapalivši lampion ispred planinarske kuće u Gazijama u spomen velikom čovjeku. Osim toga u planinarskoj kući Tivanovo nalazi se spomen plaketa koji je Ivan Šedevi, inače član HPD Gojzerica Požega, posvetio svom pokojnom prijatelju Branku s kojim je zajedno pohodio mnoga hodočašća. Spomen plaketa je u obliku Zastave HPD Gojzerica Požega u kojoj je tiskana fotografija Branka Tivanovca, s posebnom posvetom i postavljena je na zidu unutar objekta. Ovim činom Ivan Šedevi i HPD Gojzerica Požega, zauvijek su obilježili svoju povezanost s Brankom i njegovim popularnim pohodima: ''Prvi zadnjega'' i ''Zadnja prvoga''.

Nastavilo se s ugodnim druženjem uz vatru, razgovor i pregršt delicija. Bilo je tu pečenih kobasica, slanine, masnih lepinja, kuhanog vina, čaja i ostalih napitaka za sve uzvanike. Kako svemu dođe kraj tako je došao i ovom ugodnom druženju te je uslijedio rastanak. Nakon cjelodnevnog uživanja, planinari su se zadovoljni vratili natrag u Požegu.

Do iduće zgode i nezgode!