Ponedjeljak, 08 Siječanj 2024 16:47

Park prirode Papuk i u 2023. godini opravdao je status najposjećenije slavonske destinacije

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

Godinu koju nisu zaobišle vremenske neprilike  i sukladno tome gotovo cijelog proljeća posjet šumi i planini nije bio preporučljiv zbog sigurnosnih razloga, Papuk u konačnici zaključuje s više od 85 000 posjetitelja.

foto matija pospihaljNeprikosnoven u prirodnim ljepotama popraćenih bogatom kulturno – povijenom baštinom i geološkim fenomenima koji su unazad nekoliko godina interpretirani u najmodernijim multimedijskim centrima, osobito Geo info centru u Voćinu, Papuk je bio i ostao prvi odabir svih generacija.

Kombinacijom eduaktivnih i rekreativnih sadržaja idealan je za nezaboravne školske izlete, a sa stotinama kilometara pješačkih i biciklističkih staza te adrenalinskom parkom nezaobilazno je odredište svih ljubitelja aktivnog odmora.

„Možemo reći da smo zadovoljni rezultatima ostvarenima na kraju godine, unatoč činjenici da je nekoliko tisuća djece bilo primorano otkazati već dogovorene izlete zbog vremenskih neprilika. U godini pred nama nastavljamo s uspješnim aktivnostima i optimistično krećemo u nove projekte na korist lokalnoj zajednici i svim budućim posjetiteljima.“ – izjavila je Nikolina Erceg, rukovoditeljica odjela za marketing i turizam PP Papuk.IMG 3277

Evidentan porast novootvorenih luksuznih kuća za odmor svjedoči i zanimljivom trendu odabira Parka prirode Papuk za destinaciju obiteljskih ljetovanja.

Sve ovo dokazuje da su dugogodišnji napori javne ustavnove prepoznati od strane lokalnog stanovništva koje se sve ćešće odvažuje na turističko poduzetništvo.

Motiva za uspješnu 2024. godinu ne nedostaje, a možda je snijeg koji je zabijelio Park šumu Jankovac upravo vaš motiv za dolazak već danas.