Srijeda, 03 Siječanj 2024 15:41

Do kraja tjedna traju prijave za nagradni natječaj idejnih tech rješenja s fondom od 18 tisuća eura

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

Prijave za drugo izdanje LAQOthona, nagradnog natječaja koji traži idejna rješenja s primjenom tehnologije, traju do 7. siječnja  -

Zagreb, 3. siječnja 2024. – Ostalo je još samo nekoliko dana do zatvaranja prijava za novo izdanje LAQOthona, nagradnog natječaja koji ima za cilj podržati idejna tehnološka rješenja na temu održivosti. Nagradni fond iznosi 18 tisuća eura, a sudjelovanje na LAQOthonu prijavljenima otvara i nove poslovne prilike u široj zajednici.

Organizator ovog nagradnog natječaja je Croatijin LAQO, prvo 100 posto digitalno osiguranje koje svojim inovacijama i projektima kontinuirano ulaže u održive tehnologije. Jedan od njih je i LAQO muzej osiguranja u metaversu u kojem se može vidjeti koliko su LAQO korisnici uštedjeli na CO2 emisijama jer su odabrali digitalno osiguranje na mjesečnoj razini.

Prijave za ovogodišnje izdanje LAQOthona završavaju 7. siječnja nakon čega slijedi period žiriranja. Prvih 10 finalista bit će proglašeno 24. siječnja te će biti pozvani da na Bug Future Showu, 8. veljače, prezentiraju svoje ideje pred šesteročlanim žirijem sastavljenim od tech, business i sustainability stručnjaka. Žiri tako čine Helena Virić Gašparić, osnivačica i CEO Greenera pobjednika prvog LAQOthona, Dunja Mazzocco Drvar, direktorica programa zaštite prirode u WWF Adria, Bernard Ivezić, urednik magazina Startup Report i novinar Jutarnjeg lista, Marko Capek, magistar inženjer elektrotehnike sa specijalizacijom iz područja obnovljivih izvora energije i suosnivač udruge Terra Hub i Matija Žulj, osnivač i direktor deeptech startupa Agrivi, uz vodstvo predsjednice žirija Ane Zovko, direktorice Sektora za digitalni razvoj Croatia osiguranja.

“Ostalo je još svega pet dana do završetka prijava, nakon čega slijedi onaj teži dio za nas – izdvojiti 10 finalista koji će imati priliku pred poslovnom zajednicom predstaviti svoju ideju i osvojiti nagradu od deset, pet ili tri tisuće eura. Mi se jako veselimo jer na LAQOthonu tražimo talente i na još jedan način utječemo na stvaranje održivije budućnosti“, rekla je Ana Zovko.  

Zainteresirani se mogu prijaviti do 7. siječnja 2024. godine na www.laqo.hr/laqothon.